Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny zapečené se zelím
Těstoviny zapečené se zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny zapečené se zelím

4.2/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3230 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 260 g
Tuky 146 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
plus trochu na vymazání formy
najemno nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
makarony 250 g
jemně strouhaný
sůl
rozdělené na listy
nastrouhaná
smetana 70 ml
12%
vejce 4 ks
lehce prošlehaná
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli, česnek a opékejte asi 2 až 3 minuty, až cibule zesklovatí. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte s polovinou parmazánu do uvařených makaronů a podle chuti osolte a opepřete; dobře promíchejte.

2

Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech dejte do vody vařit na minutu až dvě zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Mezitím smíchejte vejce se smetanou a lehce je osolte a opepřete.

3

Formu o průměru 22 cm vymažte a vyložte pečicím papírem. Na dno formy dejte část zelných listů, lehce je posypte parmazánem a mozzarellou a vrstvou těstovin.

4

Zalijte částí připravené vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, posypte je zbývajícím sýrem a zalijte vaječnou směsí. Pečte asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

13.11.2021 18:39
Ok

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...