Těstoviny zapečené se zelím

Těstoviny zapečené se zelím

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3230 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 260 g
Tuky 146 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.

Suroviny

olivový olej 1 PL
plus trochu na vymazání formy
cibule 1 ks
najemno nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
makarony 250 g
parmazán 100 g
jemně strouhaný
sůl
zelí bílé 1.5 kg
rozdělené na listy
mozzarella 200 g
nastrouhaná
smetana 70 ml
12%
vejce 4 ks
lehce prošlehaná
pepř

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli, česnek a opékejte asi 2 až 3 minuty, až cibule zesklovatí. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte s polovinou parmazánu do uvařených makaronů a podle chuti osolte a opepřete; dobře promíchejte.

2 Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech dejte do vody vařit na minutu až dvě zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Mezitím smíchejte vejce se smetanou a lehce je osolte a opepřete.

3 Formu o průměru 22 cm vymažte a vyložte pečicím papírem. Na dno formy dejte část zelných listů, lehce je posypte parmazánem a mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí připravené vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, posypte je zbývajícím sýrem a zalijte vaječnou směsí. Pečte asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit