0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny zapečené se zelím

Těstoviny zapečené se zelím

3.5 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3230 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 260 g
Tuky 146 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.

Suroviny

olivový olej 1 PL
plus trochu na vymazání formy
cibule 1 ks
najemno nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
makarony 250 g
parmazán 100 g
jemně strouhaný
sůl
zelí bílé 1.5 kg
rozdělené na listy
mozzarella 200 g
nastrouhaná
smetana 70 ml
12%
vejce 4 ks
lehce prošlehaná
pepř

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli, česnek a opékejte asi 2 až 3 minuty, až cibule zesklovatí. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte s polovinou parmazánu do uvařených makaronů a podle chuti osolte a opepřete; dobře promíchejte.

2 Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech dejte do vody vařit na minutu až dvě zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Mezitím smíchejte vejce se smetanou a lehce je osolte a opepřete.

3 Formu o průměru 22 cm vymažte a vyložte pečicím papírem. Na dno formy dejte část zelných listů, lehce je posypte parmazánem a mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí připravené vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, posypte je zbývajícím sýrem a zalijte vaječnou směsí. Pečte asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit