Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
testoviny se syrem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2746 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 244 g
Tuky 136 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak využít zbylý sýr.

Suroviny

těstoviny 400 g
penne
na silnější plátky
olivový olej 1 PL
italská sýrová omáčka 350 ml
lze nahradit 300 g sýrů, např. ementál, madeland, zlato a kaškaval, a 3 lžíce plnotučné mléko nebo 12 % smetany
nalámané
sůl
pepř
nalámaný

Postup

1

Předehřejte gril. Těstoviny povařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím v kastrolu rozpalte olej a pět minut na něm smažte houby, až zezlátnou a trochu změknou.

2

Přidejte hotovou sýrovou omáčku nebo nastrouhané sýry, mléko (smetanu) a špenát a za stálého míchání tři minuty prohřívejte, až špenát ovadne.

3

Přidejte scezené těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Vložte do zapékací mísy, posypte ořechy a plísňovým sýrem. Nechte pod grilem pět až osm minut, dokud sýr nezačne bublat.

Příště trochu jinak… S masem: osmažte na pánvi nejdřív čtyři plátky slaniny a pak houby.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:00
Recept se nachází v č.6/05, str.10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...