Skvělý způsob, jak využít zbylý sýr.
Suroviny
těstoviny
400
g
penne
žampiony
250
g
na silnější plátky
olivový olej
1
PL
italská sýrová omáčka
350
ml
lze nahradit 300 g sýrů, např. ementál, madeland, zlato a kaškaval, a 3 lžíce plnotučné mléko nebo 12 % smetany
baby špenát
250
g
vlašské ořechy
30
g
nalámané
sůl
pepř
sýr s bílou plísní
50
g
nalámaný
Postup
1
Předehřejte gril. Těstoviny povařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím v kastrolu rozpalte olej a pět minut na něm smažte houby, až zezlátnou a trochu změknou.
2
Přidejte hotovou sýrovou omáčku nebo nastrouhané sýry, mléko (smetanu) a špenát a za stálého míchání tři minuty prohřívejte, až špenát ovadne.
3
Přidejte scezené těstoviny, podle chuti osolte a opepřete. Vložte do zapékací mísy, posypte ořechy a plísňovým sýrem. Nechte pod grilem pět až osm minut, dokud sýr nezačne bublat.
Příště trochu jinak… S masem: osmažte na pánvi nejdřív čtyři plátky slaniny a pak houby.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14 receptů pro milovníky sýrových omáček(13 receptů )
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů )
Komentáře