Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170°C.
Na bleskovou bešamelovou omáčku dejte do hrnce mléko, máslo, mouku, muškátový oříšek, řádně osolte a podle chuti opepřete. Za stálého šlehání přiveďte k varu a míchejte, až vznikne krémová omáčka.
Sceďte těstoviny a vmíchejte je do připravené omáčky. Podle uvážení dochuťte solí a pepřem. Přimíchejte šunku a čedar a dejte do zapékací nádoby. Zbylé sýry rozdrobte, posypte jimi směs v zapékačce a párkrát lehce zamíchejte, aby se vytvořily sýrové ostrůvky.
Smíchejte oříšky a petrželku a směsí posypte těstoviny. Pečte 30 minut, až povrch zezlátne a začne u okrajů bublat.
NĚCO NAVÍC
Práci si můžete ulehčit tím, když použijete hotovou bešamelovou omáčku, prodává ji např. Marks&Spencer.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14 receptů pro milovníky sýrových omáček(13 receptů )
- Zapékané těstoviny: 21 ověřených receptů(21 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů )