
Vepřový řízek s polníčkovým salátem
Řízek nemusíte nutně podávat s bramborami nebo bramborovým salátem... Prospívá mu i společnost lehkého salát z polníčku, rajčat a červené cibule!
Vydání: 2016/5
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 vepřové řízky z kýty
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- hladká mouka na obalení
- 1 vejce, lehce prošlehané
- 75g strouhanky
- olivový olej na smažení + na salát
- 2 hrsti polníčku
- 1/2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky a rozebrané na proužky
- 10 třešňových rajčátek, přepůlených
- 1 citron, 1 polovina rozkrájená na klínky, druhá vymačkaná na šťávu
- dobrá majonéza k podávání
Příprava jídla
1 Řízky lehce naklepejte, osolte, opepřete, poprašte moukou a obalte v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a řízky na něm smažte z obou stran dozlatova.
2 Polníček, cibuli a rajčata promíchejte v misce, přidejte šťávu z citronu a olivový olej a osolte. Podávejte s řízky, klínky citronu a s majonézou.
Přidat komentář