Řízek nemusíte nutně podávat s bramborami nebo bramborovým salátem... Prospívá mu i společnost lehkého salát z polníčku, rajčat a červené cibule!
Suroviny
vepřová kýta
2
ks
řízky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na obalení
vejce
1
ks
lehce prošlehané
strouhanka
75
g
olivový olej
na smažení + na salát
polníček
2
hrsti
cibule červená
½
ks
na tenké plátky, rozebraná na proužky
rajčata cherry
10
ks
přepůlená
citron
1
ks
1/2 na klínky, z 1/2 vymačkaná šťáva
majonéza
dobrá, k podávání
Postup
1
Řízky lehce naklepejte, osolte, opepřete, poprašte moukou a obalte v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a řízky na něm smažte z obou stran dozlatova.
2
Polníček, cibuli a rajčata promíchejte v misce, přidejte šťávu z citronu a olivový olej a osolte. Podávejte s řízky, klínky citronu a s majonézou.