Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřový řízek s polníčkovým salátem
Vepřový řízek s polníčkovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřový řízek s polníčkovým salátem

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 950 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 109 g
Tuky 22 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízek nemusíte nutně podávat s bramborami nebo bramborovým salátem... Prospívá mu i společnost lehkého salát z polníčku, rajčat a červené cibule!

Suroviny

řízky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka 75 g
olivový olej
na smažení + na salát
polníček 2 hrsti
na tenké plátky, rozebraná na proužky
rajčata cherry 10 ks
přepůlená
1/2 na klínky, z 1/2 vymačkaná šťáva
majonéza
dobrá, k podávání

Postup

1

Řízky lehce naklepejte, osolte, opepřete, poprašte moukou a obalte v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a řízky na něm smažte z obou stran dozlatova.

2

Polníček, cibuli a rajčata promíchejte v misce, přidejte šťávu z citronu a olivový olej a osolte. Podávejte s řízky, klínky citronu a s majonézou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5