Vepřový řízek s polníčkovým salátem

Vepřový řízek s polníčkovým salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 482 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 69 g
Tuky 12 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízek nemusíte nutně podávat s bramborami nebo bramborovým salátem... Prospívá mu i společnost lehkého salát z polníčku, rajčat a červené cibule!

Související recepty

Suroviny

2 ks
vepřový řízek z kýty
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obal
vejce 1 ks
lehce prošlehané
strouhanka 75 g
olivový olej
na smažení, + na salát
polníček 2 hrst
cibule červená 0.5 ks
na tenké plátky, rozebraná na proužky
10 ks
třešňová rajčátka přepůlená
citron 1 ks
1/2 na klínky, 1/2 na šťávu
majonéza
dobrá, k podávání

1 Řízky lehce naklepejte, osolte, opepřete, poprašte moukou a obalte v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a řízky na něm smažte z obou stran dozlatova.

2 Polníček, cibuli a rajčata promíchejte v misce, přidejte šťávu z citronu a olivový olej a osolte. Podávejte s řízky, klínky citronu a s majonézou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit