Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 129 g
Tuky 34 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bombajské brambory jsou jednoduše dokonalé! Budou se hodit nejen ke kořeněné bělomasé rybě...

Související recepty

Suroviny

treska 2 ks
pěkné velké filety, lze nahradit jinou bělomasou rybou
sůl
kari koření 2 ČL
arašídový olej
na opékání
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
citron
klínky k podávání
Na brambory
brambory 500 g
oloupané a nakrájené na kostky
slunečnicový olej 2 PL
šalotka 2 ks
nadrobno
římský kmín 0.5 ČL
hořčičné semínko 0.5 ČL
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
rajčata cherry 100 g
koriandr 1 hrst

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, pak slijte.

2

Smíchejte kari koření s 1 lžící arašídového oleje, kurkumou a špetkou soli a směs vetřete do tresky. Nechte 10 minut odležet.

3

V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a zvolna na něm opékejte šalotky, jen aby změkly. Pak přidejte římský kmín a hořčičná semínka a nechte je rozvonět. Vsypte kurkumu a potom brambory a promíchejte. Opékejte, dokud se brambory neobalí v koření. Přidejte rajčata a opékejte, dokud nezačnou praskat. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny. Na závěr vmíchejte polovinu koriandru.

4

Tresku opečte na grilu či pánvi s trochou arašídového oleje.

5

Brambory rozdělte na talíře, navrch přidejte tresku a posypte zbylým koriandrem. Podávejte s klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit