Bombajské brambory jsou jednoduše dokonalé! Budou se hodit nejen ke kořeněné bělomasé rybě...
Suroviny
Postup
Brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, pak slijte.
Smíchejte kari koření s 1 lžící arašídového oleje, kurkumou a špetkou soli a směs vetřete do tresky. Nechte 10 minut odležet.
V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a zvolna na něm opékejte šalotky, jen aby změkly. Pak přidejte římský kmín a hořčičná semínka a nechte je rozvonět. Vsypte kurkumu a potom brambory a promíchejte. Opékejte, dokud se brambory neobalí v koření. Přidejte rajčata a opékejte, dokud nezačnou praskat. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny. Na závěr vmíchejte polovinu koriandru.
Tresku opečte na grilu či pánvi s trochou arašídového oleje.
Brambory rozdělte na talíře, navrch přidejte tresku a posypte zbylým koriandrem. Podávejte s klínky citronu.
Komentáře
Výborný recept, zvlášť tie bombajske zemiaky. Ja som použil aj jeden batat.