Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněná treska s bombajskými bramborami
Kořeněná treska s bombajskými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 129 g
Tuky 34 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bombajské brambory jsou jednoduše dokonalé! Budou se hodit nejen ke kořeněné bělomasé rybě...

Suroviny

treska 2 ks
pěkné velké filety, lze nahradit jinou bělomasou rybou
sůl
kari koření 2 ČL
na opékání
klínky k podávání
Na brambory
oloupané a nakrájené na kostky
slunečnicový olej 2 PL
nadrobno
římský kmín ½ ČL
hořčičné semínko ½ ČL
rajčata cherry 100 g
koriandr čerstvý 1 hrst

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, pak slijte.

2

Smíchejte kari koření s 1 lžící arašídového oleje, kurkumou a špetkou soli a směs vetřete do tresky. Nechte 10 minut odležet.

3

V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a zvolna na něm opékejte šalotky, jen aby změkly. Pak přidejte římský kmín a hořčičná semínka a nechte je rozvonět. Vsypte kurkumu a potom brambory a promíchejte. Opékejte, dokud se brambory neobalí v koření. Přidejte rajčata a opékejte, dokud nezačnou praskat. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny. Na závěr vmíchejte polovinu koriandru.

4

Tresku opečte na grilu či pánvi s trochou arašídového oleje.

5

Brambory rozdělte na talíře, navrch přidejte tresku a posypte zbylým koriandrem. Podávejte s klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Komentáře

12.11.2017 12:24

Výborný recept, zvlášť tie bombajske zemiaky. Ja som použil aj jeden batat.

Apetit magazín