Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

3.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 129 g
Tuky 34 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bombajské brambory jsou jednoduše dokonalé! Budou se hodit nejen ke kořeněné bělomasé rybě...

Suroviny

treska 2 ks
pěkné velké filety, lze nahradit jinou bělomasou rybou
sůl
kari koření 2 ČL
arašídový olej
na opékání
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
citron
klínky k podávání
Na brambory
brambory 500 g
oloupané a nakrájené na kostky
slunečnicový olej 2 PL
šalotka 2 ks
nadrobno
římský kmín 0.5 ČL
hořčičné semínko 0.5 ČL
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
rajčata cherry 100 g
koriandr 1 hrst

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, pak slijte.

2

Smíchejte kari koření s 1 lžící arašídového oleje, kurkumou a špetkou soli a směs vetřete do tresky. Nechte 10 minut odležet.

3

V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a zvolna na něm opékejte šalotky, jen aby změkly. Pak přidejte římský kmín a hořčičná semínka a nechte je rozvonět. Vsypte kurkumu a potom brambory a promíchejte. Opékejte, dokud se brambory neobalí v koření. Přidejte rajčata a opékejte, dokud nezačnou praskat. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny. Na závěr vmíchejte polovinu koriandru.

4

Tresku opečte na grilu či pánvi s trochou arašídového oleje.

5

Brambory rozdělte na talíře, navrch přidejte tresku a posypte zbylým koriandrem. Podávejte s klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Komentáře

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit