Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1092 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 129 g
Tuky 34 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bombajské brambory jsou jednoduše dokonalé! Budou se hodit nejen ke kořeněné bělomasé rybě...

Suroviny

treska 2 ks
pěkné velké filety, lze nahradit jinou bělomasou rybou
sůl
kari koření 2 ČL
arašídový olej
na opékání
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
citron
klínky k podávání
Na brambory
brambory 500 g
oloupané a nakrájené na kostky
slunečnicový olej 2 PL
šalotka 2 ks
nadrobno
římský kmín 0.5 ČL
hořčičné semínko 0.5 ČL
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
rajčata cherry 100 g
koriandr 1 hrst

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, pak slijte.

2

Smíchejte kari koření s 1 lžící arašídového oleje, kurkumou a špetkou soli a směs vetřete do tresky. Nechte 10 minut odležet.

3

V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a zvolna na něm opékejte šalotky, jen aby změkly. Pak přidejte římský kmín a hořčičná semínka a nechte je rozvonět. Vsypte kurkumu a potom brambory a promíchejte. Opékejte, dokud se brambory neobalí v koření. Přidejte rajčata a opékejte, dokud nezačnou praskat. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny. Na závěr vmíchejte polovinu koriandru.

4

Tresku opečte na grilu či pánvi s trochou arašídového oleje.

5

Brambory rozdělte na talíře, navrch přidejte tresku a posypte zbylým koriandrem. Podávejte s klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit