Burgery jak je ještě neznáte... Exotické suroviny jim dodají pořádný šmrnc!
Suroviny
Postup
Na batáty: Troubu předehřejte na 200°C. Batáty nakrájejte na hranolky a promíchejte s olejem. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40–45 minut, dokud hranolky nejsou pěkně zlatavé a křupavé.
Mleté maso promíchejte s kari pastou, polovinou jarní cibulky, polovinou koriandru a špetkou soli a pepře. Z masové směsi vytvořte 4 burgery a odložte je stranou.
Na salsu nasekejte ananas a chilli papričku nadrobno. Smíchejte se zbylou jarní cibulkou a koriandrem a se šťávou z limetky a sladkou chilli omáčkou.
Asi 10 minut před tím, než jsou hotové batáty, rozpalte nepřilnavou pánev a opečte na ní burgery. Rozdělte je na opečené housky, přidejte lístek salátu a lžíci salsy a podávejte s pečenými batáty a sladkou chilli omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Červená kari pasta pochází z Thajska a koupíte ji v exotickém koutku ve většině supermarketů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pěkně zostra: 33 lahůdek pro milovníky chilli papriček(33 receptů )
- Nejlepší masové burgery 21x jinak(21 receptů )