Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou

Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2275 kcal
Bílkoviny 156 g
Cukr 241 g
Tuky 80 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Burgery jak je ještě neznáte... Exotické suroviny jim dodají pořádný šmrnc! 

Suroviny

batáty 4 ks
(sladké brambory)
olivový olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
lze nahradit vepřovým (nebo mix)
kari pasta 2 PL
červená
jarní cibulka 6 ks
na kolečka
koriandr 1 svazek
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ananas 200 g
čerstvý
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek
limeta 0.5 ks
šťáva
chilli omáčka sladká 2 PL
+ navíc k podávání
1 ks
salát little gem
hamburgerová bulka 4 ks
opečené nasucho

1 Na batáty: Troubu předehřejte na 200°C. Batáty nakrájejte na hranolky a promíchejte s olejem. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40–45 minut, dokud hranolky nejsou pěkně zlatavé a křupavé.

2 Mleté maso promíchejte s kari pastou, polovinou jarní cibulky, polovinou koriandru a špetkou soli a pepře. Z masové směsi vytvořte 4 burgery a odložte je stranou.

3 Na salsu nasekejte ananas a chilli papričku nadrobno. Smíchejte se zbylou jarní cibulkou a koriandrem a se šťávou z limetky a sladkou chilli omáčkou.

4 Asi 10 minut před tím, než jsou hotové batáty, rozpalte nepřilnavou pánev a opečte na ní burgery. Rozdělte je na opečené housky, přidejte lístek salátu a lžíci salsy a podávejte s pečenými batáty a sladkou chilli omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Červená kari pasta pochází z Thajska a koupíte ji v exotickém koutku ve většině supermarketů. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit