Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2287 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 243 g
Tuky 77 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Burgery jak je ještě neznáte... Exotické suroviny jim dodají pořádný šmrnc! 

Suroviny

olivový olej 1 PL
vepřové nebo mix
jarní cibulka 6 ks
na kolečka
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
ananas 200 g
čerstvý
červená, bez semínek
limeta ½ ks
šťáva
+ navíc k podávání
little gem salát 1 ks
opečená nasucho

Postup

1

Na batáty: Troubu předehřejte na 200°C. Batáty nakrájejte na hranolky a promíchejte s olejem. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40–45 minut, dokud hranolky nejsou pěkně zlatavé a křupavé.

2

Mleté maso promíchejte s kari pastou, polovinou jarní cibulky, polovinou koriandru a špetkou soli a pepře. Z masové směsi vytvořte 4 burgery a odložte je stranou.

3

Na salsu nasekejte ananas a chilli papričku nadrobno. Smíchejte se zbylou jarní cibulkou a koriandrem a se šťávou z limetky a sladkou chilli omáčkou.

4

Asi 10 minut před tím, než jsou hotové batáty, rozpalte nepřilnavou pánev a opečte na ní burgery. Rozdělte je na opečené housky, přidejte lístek salátu a lžíci salsy a podávejte s pečenými batáty a sladkou chilli omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Červená kari pasta pochází z Thajska a koupíte ji v exotickém koutku ve většině supermarketů.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5