Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 82 g
Cukr 98 g
Tuky 69 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemná krémová polévka potěší jako lehká večeře i svačinka nebo oběd na druhý den.

Suroviny

pórek 2 ks
důkladně omyté, na tenká kolečka
máslo 1 PL
květák 1 ks
střední, opláchnutý, bez košťálu, na růžičky
vývar zeleninový 600 ml
mléko 500 ml
čedar 100 g
nahrubo
parmazán 50 g
strouhaný
Na krutonky
ciabatta 0.5 ks
na kostičky
olivový olej
tymián 1 ČL
čerstvé

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kostičky ciabatty na krutony osolte a promíchejte s 2–3 lžícemi oleje a lístky tymiánu. Rozložte na plech a pečte 10–15 minut dozlatova.

2 V hrnci rozehřejte lžíci másla a zvolna na něm duste pórek, dokud nezměkne. Přidejte květák a duste, dokud nezměkne. Vlijte vývar, mléko, přiveďte pod bod varu a nechte 20–25 minut vařit, dokud květák není měkký. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém a vmíchejte sýr. Podávejte s krutony.

NĚCO NAVÍC

Pokud budete vařit polévku předem a potom ji ohřívat, vmíchejte sýr až při podávání. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit