Jemná krémová polévka potěší jako lehká večeře i svačinka nebo oběd na druhý den.
Postup
1
Troubu předehřejte na 200°C. Kostičky ciabatty na krutony osolte a promíchejte s 2–3 lžícemi oleje a lístky tymiánu. Rozložte na plech a pečte 10–15 minut dozlatova.
2
V hrnci rozehřejte lžíci másla a zvolna na něm duste pórek, dokud nezměkne. Přidejte květák a duste, dokud nezměkne.
3
Vlijte vývar, mléko, přiveďte pod bod varu a nechte 20–25 minut vařit, dokud květák není měkký.
4
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém a vmíchejte sýr. Podávejte s krutony.
NĚCO NAVÍC
Pokud budete vařit polévku předem a potom ji ohřívat, vmíchejte sýr až při podávání.