0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

4.2 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 98 g
Tuky 69 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná krémová polévka potěší jako lehká večeře i svačinka nebo oběd na druhý den.

Suroviny

pórek 2 ks
důkladně omyté, na tenká kolečka
máslo 1 PL
květák 1 ks
střední, opláchnutý, bez košťálu, na růžičky
vývar zeleninový 600 ml
mléko 500 ml
čedar 100 g
nahrubo
parmazán 50 g
strouhaný
Na krutonky
ciabatta ½ ks
na kostičky
olivový olej
tymián 1 ČL
čerstvé

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Kostičky ciabatty na krutony osolte a promíchejte s 2–3 lžícemi oleje a lístky tymiánu. Rozložte na plech a pečte 10–15 minut dozlatova.

2

V hrnci rozehřejte lžíci másla a zvolna na něm duste pórek, dokud nezměkne. Přidejte květák a duste, dokud nezměkne.

3

Vlijte vývar, mléko, přiveďte pod bod varu a nechte 20–25 minut vařit, dokud květák není měkký.

4

Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém a vmíchejte sýr. Podávejte s krutony.

NĚCO NAVÍC
Pokud budete vařit polévku předem a potom ji ohřívat, vmíchejte sýr až při podávání. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč