Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cannelloni s ricottou a cuketou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 53
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8577 kcal
Bílkoviny 290 g
Sacharidy 1511 g
Tuky 133 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené těstoviny jsou zaručený hit! A tohle je doslova večeře de luxe.

Suroviny

cuketa 750 g
střední, nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
drcený
ricotta 250 g
najemno nastrouhaná z 1 citronu
třtinový cukr 1 ČL
lasagne (těstovina) 12 plátků
chlazené čerstvé
strouhaný
bazalka
na ozdobení

Postup

1

Nastrouhané cukety lehce osolte, promíchejte a nechte vykapat v cedníku. Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, vsypte vykapané cukety a asi 10 minut je zvolna a za občasného míchání opékejte.

2

Přidejte polovinu česneku a ještě 2–3 minuty opékejte. Zvyšte plamen a nechte odpařit veškerou tekutinu, kterou cukety pustily. Odstavte z plotny a nechte vychladnout, poté vmíchejte ricottu a citronovou kůru, dosolte a opepřete.

3

Na omáčku zahřejte v menším hrnci lžíci olivového oleje a zvolna na něm opečte zbylý česnek. Přidejte rajčata, 2 bobkové listy a cukr a nechte 20 minut vařit, aby omáčka zhoustla. Vyjměte bobkový list.

4

Troubu rozehřejte na 180°C. Náplň rozdělte na lasagne (pokud jsou tuhé a špatně by se s nimi pracovalo, přelijte je předtím vroucí vodou a slijte) a zarolujte do úhledných trubiček.

5

Polovinu omáčky vlijte do zapékací mísy, na ni vyskládejte cannelloni (spojem dolů) a přelijte zbylou rajčatovou omáčkou. Posypte parmazánem a dopečte 30 minut. Podávejte posypané lístky bazalky a můžete ještě přidat trochu strouhaného parmazánu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5