Cannelloni s ricottou a cuketou

Cannelloni s ricottou a cuketou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8569 kcal
Bílkoviny 288 g
Cukr 1510 g
Tuky 133 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zapečené těstoviny jsou zaručený hit! A tohle je doslova večeře de luxe.

Suroviny

cuketa 750 g
středních, nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužek
drcené
ricotta 250 g
citron 1 ks
kůra najemno
2 g
konzerva krájených rajčat
bobkový list 2 ks
třtinový cukr 1 ČL
lasagne 12 plátek
chlazené čerstvé
parmazán 50 g
strouhaný
bazalka
na ozdobu

1 Nastrouhané cukety lehce osolte, promíchejte a nechte vykapat v cedníku. Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, vsypte vykapané cukety a asi 10 minut je zvolna a za občasného míchání opékejte. Přidejte polovinu česneku a ještě 2–3 minuty opékejte. Zvyšte plamen a nechte odpařit veškerou tekutinu, kterou cukety pustily. Odstavte z plotny a nechte vychladnout, poté vmíchejte ricottu a citronovou kůru, dosolte a opepřete.

2 Na omáčku zahřejte v menším hrnci lžíci olivového oleje a zvolna na něm opečte zbylý česnek. Přidejte rajčata, 2 bobkové listy a cukr a nechte 20 minut vařit, aby omáčka zhoustla. Vyjměte bobkový list.

3 Troubu rozehřejte na 180°C. Náplň rozdělte na lasagne (pokud jsou tuhé a špatně by se s nimi pracovalo, přelijte je předtím vroucí vodou a slijte) a zarolujte do úhledných trubiček. Polovinu omáčky vlijte do zapékací mísy, na ni vyskládejte cannelloni (spojem dolů) a přelijte zbylou rajčatovou omáčkou. Posypte parmazánem a dopečte 30 minut. Podávejte posypané lístky bazalky a můžete ještě přidat trochu strouhaného parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit