Zapečené těstoviny jsou zaručený hit! A tohle je doslova večeře de luxe.
Suroviny
Postup
Nastrouhané cukety lehce osolte, promíchejte a nechte vykapat v cedníku. Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, vsypte vykapané cukety a asi 10 minut je zvolna a za občasného míchání opékejte.
Přidejte polovinu česneku a ještě 2–3 minuty opékejte. Zvyšte plamen a nechte odpařit veškerou tekutinu, kterou cukety pustily. Odstavte z plotny a nechte vychladnout, poté vmíchejte ricottu a citronovou kůru, dosolte a opepřete.
Na omáčku zahřejte v menším hrnci lžíci olivového oleje a zvolna na něm opečte zbylý česnek. Přidejte rajčata, 2 bobkové listy a cukr a nechte 20 minut vařit, aby omáčka zhoustla. Vyjměte bobkový list.
Troubu rozehřejte na 180°C. Náplň rozdělte na lasagne (pokud jsou tuhé a špatně by se s nimi pracovalo, přelijte je předtím vroucí vodou a slijte) a zarolujte do úhledných trubiček.
Polovinu omáčky vlijte do zapékací mísy, na ni vyskládejte cannelloni (spojem dolů) a přelijte zbylou rajčatovou omáčkou. Posypte parmazánem a dopečte 30 minut. Podávejte posypané lístky bazalky a můžete ještě přidat trochu strouhaného parmazánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 nej receptů s cuketami(44 receptů)
- 18x originální těstoviny(18 receptů)
- Zapékané těstoviny: 21 ověřených receptů(21 receptů)
- Čerstvý sýr ve 36 skvělých receptech: slaných i sladkých(36 receptů)
- Světová chuť cukety: Originální cuketová jídla z různých koutů světa(24 receptů)
- 30 receptů na bezmasé i klasické lasagne plus tipy a triky, jak připravit nejlepší(30 receptů)