Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skopové karbanátky

K téhle úpravě se hodí tučnější mleté skopové, které líp drží pohromadě. Podávejte s kořeněnými chlebovými plackami, jogurtem nebo tzatziki.
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 10-15minut
P
Britská

Ingredience

    • 500 g mletého skopového (nejvhodnější je vykostěné plecko nebo krkovice), použít můžete i směs mletého vepřového a hovězího masa
    • 1 lžička mletého kmínu
    • 2 lžičky semínek koriandru
    • 2 rozdrcené velké stroužky česneku
    • 1 lžíce posekané máty
    • olej na potření
    • sůl

Příprava jídla

1.  Pokud budete používat špejle, namočte je do vody. Všechny suroviny kromě oleje promíchejte v misce. Směs rozdělte na osm kuliček a vytvarujte z nich oválné karbanátky.

2.  Oválky napíchejte na namočené špejle nebo kovové jehlice a potřete je olejem. Grilovací pánev pořádně rozpalte a karbanátky pečte po každé straně dvě až tři minuty. Nehýbete jimi, dokud maso nebude dostatečně ,zatažené‘, jinak by se mohlo přilepit. Trochu osolte, vyjměte a dejte stranou.

3.  Podávejte s jogurtem a s našimi kořeněnými chlebovými plackami připravenými podle receptu na této straně.

Na grilu  Karbanátky napíchejte na namočené špejle nebo na jehly, položte je na gril a opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.50
Obrazek uzivatele
delala jsem na grilu a byly vynikajici, podavala jsem s cerstvou zeleninou, omackami helmans a rozpecenou bagetkou, mnam

Přidat komentář