Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2006/6

Červen 2006

Recepty z vydání

Nejlepší pizza Margherita

Francesco d’Elia pochází z Neapole a v jeho rodině se povolání ‚pizzaře‘ dědí už v několikáté...

Nejlepší piškotová roláda

Hebká, vláčná, mnohotvárná a s báječnou náplní. Slavnostní dezert, na který stojí fronty celé generace!

Vepřové se sladkou kůrčičkou a kuskusem

Med ve spojení s pomerančovou šťávou a hořčicí vás velmi příjemně překvapí. Chuť je naprosto dokonalá!

Indické kuře s mangovým salátem

Spojení manga, okurky a cibulky se bojíte úplně zbytečně. Největší lahůdka za tak příznivou cenu!

Sendvič se steakem a karamelizovanou cibulkou

Konečně pořádný sendvič! Jedním slovem super! Karamelizovaná cibulka je výtečná.

Trojbarevné tagliatelle

Jsou skvělé teplé, ale i studené. Radikálním masožravcům poslouží jako výborná příloha k masu.

Vietnamské závitky

Vláčný balíček s křupavou zeleninou a pikantní omáčkou je specialita, kterou s přehledem zvládnete!

Bramborové řízky

K řízku jsou brambory skvělé, ale možná mu někdy závidí vedoucí úlohu. Proto jsme to obrátili a ze skromné přílohy...

Chlebový balíček Cordon bleu

Jedna slavná francouzská kuchařská škola oceňovala své absolventy řádem modré stužky, cordon bleu. Tvořily ji tři...

Jižanské kuřecí paličky

Obalování v kukuřičných lupíncích je americkým vynálezem stejně jako křupavé kuřecí paličky. Aby kuře získalo na chuti...

Křupky kukuřičné

S corn flakes se dá zacházet podobně jako se sušenkovými drobečky, tedy využít je jako ‚plnidla‘ do...

Bifteky jednohubky

Oči upřené na obrazovku a ruce svírající ovladač logicky těžko zvládnou klasické jídelní aranžmá v podobě příborů a...

Černý samet

Kombinace bublinky a pěna, to už je slušný tah na bránu. A slyší na něj i klasičtí pivaři!

Pikantní žebírka

Zjemnělá jídla a zjitřené emoce nejdou moc dohromady. Chce to něco, do čeho se lze bez přemýšlení zahryznout!

Smažené tvarůžky

Zůstáváme na domácím hřišti! Nad olomouckými tvarůžky hrdě vlaje naše vlajka a touhu po vítězství nabudí stejně jako...

Pestrá zeleninová polévka

Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na...

Pstruh na slanině

Pstruh patří k nejlahodnějším a nejkvalitnějším rybám z našich potoků a řek!

Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

V Čechách míval kdysi přednost salát, v němž hrály hlavní roli brambory. Ostatní přísady jen zdůraznily a doplnily...

Krupicová pěna

Dezerty z jemné krupičky – po vzoru francouzského ‚flameri‘ – byly v české kuchyni mimořádně...

Bylinkové brambůrky

Křupavé brambůrky

Venkovský salát

Inspirací se stal jednak řecký salát ‚horiatiki‘, tedy venkovský, jednak fakt, že i na českém venkově (...

Kuřecí minipizzy

Místo těsta tvoří základ těchto báječných minipizz kuřecí prsíčko. Děti budou nadšené!

Rychlé mexické závitky

Měkké tortilly potřete některou ze svých oblíbených náplní, pevně zarolujte a zabalte do fólie. Až přijde jejich čas,...

Sýrové tyčinky

Tyčinky můžete připravit i pár dní předem a schovat je do vzduchotěsné nádoby

Neodolatelné nanuky

Jsou mnohem zdravější než kupované zmrzliny, jejich příprava je až směšně jednoduchá a můžete je vyrobit dlouho dopředu!

Kouzelný domeček

Tenhle dort byl překvapením. Pokud ale máte doma malého neposedu, kterého by dívčí motivy a růžová barva nenadchly,...

Pirátská loď

Kluci byli z tohoto dortu u vytržení! Zvolili jsme hnědou barvu, ale fantazii se meze nekladou – modrý škuner by měl...

Placaté grilované kuře

Je až neuvěřitelné, co udělá obyčejné ‚rozplácnutí‘ s chutí kuřete. Přesvědčte se o tom sami!...

Placaté grilované kuře

Je až neuvěřitelné, co udělá obyčejné ‚rozplácnutí‘ s chutí kuřete. Přesvědčte se o tom sami!

Skopové karbanátky

K téhle úpravě se hodí tučnější mleté skopové, které líp drží pohromadě. Podávejte s kořeněnými chlebovými plackami,...

Kořeněné chlebové placky

Velmi jednoduché, a přitom neobyčejně chutné. Garantujeme, že přátelé budou totálně nadšeni!

Tuňákové steaky s okurkovým salátem

Tuňák je na grilování skvělý. Při dlouhém pečení se ale snadno vysuší, proto ho předtím na chvíli naložte do oleje.

Vepřové s hořčicí a rozmarýnem

Grilované libové vepřové, například kotlety, může být poněkud suché a tuhé. Použijte proto třeba krkovičku – díky tuku...

Rychlé houby, lilky a papriky

Připravte si marinádu do malého rendlíku nebo hrnku a mějte ji vedle grilu, abyste mohli zeleninu pravidelně potírat...

Garnáty po thajsku

Velké garnáty jsou ideální pro rychlou úpravu. Buď je napíchejte na jehlice a pečte na středu grilu, nebo zabalte do...

Olihně se solí a pepřem

Pochutnejte si na olihních tak jako Číňané! Krájejí je na větší čtverečky, vytvoří v nich jemné zářezy a pak je rychle...

Sirup z bezinkových květů

V Británii milují ‚elderflower cordial‘ pro jemnou a zároveň citrusově ostrou chuť. Díky tomu se hodí jak...

Smažená květenství - kosmatice

Tohle jídlo se kdysi vyskytovalo na českém jídelníčku hodně často. Květenství bezu obalovaná v těstíčku se podávala s...

Voňavé kotlety

Díky výjimečně aromatickému pylu mají květy bezu fantastickou parfémovací schopnost. Jak navoní obyčejné vepřové, o tom...

Salát zelený s kvítky

Listový salát (a srdíčka zvlášť) vám bude vděčný, když ho ‚neutopíte‘ v kyselé zálivce zředěné vodou, ale...

Jahodové bezové želé

Když nemáte po ruce jahody, klidně použijte i jiné drobné ovoce, případně směs (angrešt, rybíz, maliny). Podstatné je,...

Uzené maso s třešňovou zavařeninou

Ovoce překvapivě dobře ladí se šunkou a uzeným, a rozhodně to nemusí být jen ananas, ozdoba takzvaných havajských...

Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem

Doslova prostopášný pudink! Třešně v něm svůdně doplňuje tmavá čokoláda, jemně natrpklá vůně mandlového likéru a...

Třešňový koláč s citronem

V tomto jemném dezertu italského střihu podpoří chuť třešní citronová šťáva. Nejlíp uděláte, když budete tenhle výtečný...

Jahodová zavařenina

Vařená podle starobylého receptu, nejšťavnatější, nejčervenější a také nejkrásnější. Zkuste ji také, je i nejlepší!...
REKLAMA

Přidat komentář