Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí karbanátky s nivou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí karbanátky s nivou

4.1/5 Počet hodnocení: 40
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1379 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 36 g
Tuky 87 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karbanátky, po kterých se jen zapráší. Přidejte do hovězího mletého masa modrý sýr a půl lžičky šalvěje. Sami se přesvědčíte, že rázem získají pikantní chuť, kterou si všichni zamilují. Skvělý recept na luxusní karbanátky, ke kterým stačí jen uvařit bramborovou kaši, a oběd máte za pár minut na stole.

Související recepty

Suroviny

rozdrobený
najemno
strouhanka 30 g
šalvěj ½ ČL
sušená
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte 350 g mletého hovězího, 80 g nasekaného modrého sýra, 1 najemno nasekanou střední cibuli, 30 g strouhanky, ½ lžičky sušené šalvěje, sůl a pepř a tolik žloutku, aby hmota držela pohromadě.

2

Vytvarujte 4 karbanátky, opečte na pánvi na tuku. Pokud se vám nepodaří je napoprvé opéct tak, aby bylo maso propečené i uvnitř, dají se, stejně jako ostatní masové karbanátky, dopéct v troubě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...