Karbanátky, po kterých se jen zapráší. Přidejte do hovězího mletého masa modrý sýr a půl lžičky šalvěje. Sami se přesvědčíte, že rázem získají pikantní chuť, kterou si všichni zamilují. Skvělý recept na luxusní karbanátky, ke kterým stačí jen uvařit bramborovou kaši, a oběd máte za pár minut na stole.
Suroviny
hovězí maso mleté
350
g
sýr s modrou plísní
80
g
rozdrobený
cibule
1
ks
najemno
strouhanka
30
g
šalvěj
½
ČL
sušená
sůl
pepř
čerstvě mletý
žloutek
1
ks
Postup
1
Smíchejte 350 g mletého hovězího, 80 g nasekaného modrého sýra, 1 najemno nasekanou střední cibuli, 30 g strouhanky, ½ lžičky sušené šalvěje, sůl a pepř a tolik žloutku, aby hmota držela pohromadě.
2
Vytvarujte 4 karbanátky, opečte na pánvi na tuku. Pokud se vám nepodaří je napoprvé opéct tak, aby bylo maso propečené i uvnitř, dají se, stejně jako ostatní masové karbanátky, dopéct v troubě.