Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí karbanátky s nivou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 40
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1379 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 36 g
Tuky 87 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karbanátky, po kterých se jen zapráší. Přidejte do hovězího mletého masa modrý sýr a půl lžičky šalvěje. Sami se přesvědčíte, že rázem získají pikantní chuť, kterou si všichni zamilují. Skvělý recept na luxusní karbanátky, ke kterým stačí jen uvařit bramborovou kaši, a oběd máte za pár minut na stole.

Související recepty

Suroviny

rozdrobený
najemno
strouhanka 30 g
šalvěj ½ ČL
sušená
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte 350 g mletého hovězího, 80 g nasekaného modrého sýra, 1 najemno nasekanou střední cibuli, 30 g strouhanky, ½ lžičky sušené šalvěje, sůl a pepř a tolik žloutku, aby hmota držela pohromadě.

2

Vytvarujte 4 karbanátky, opečte na pánvi na tuku. Pokud se vám nepodaří je napoprvé opéct tak, aby bylo maso propečené i uvnitř, dají se, stejně jako ostatní masové karbanátky, dopéct v troubě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín