Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pórková polévka

Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.
Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
20 minut vaření
P
Polévka

Ingredience

    • 4 pórky, očištěné a nakrájené
    • na silnější kolečka
    • 8 plátků anglické slaniny, nasekané
    • 1½ litru horkého drůbežího vývaru
    • 2 snítky rozmarýnu (jehličky drobně nasekejte)
    • 200 g těstovin (vřetének)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Ve velkém silnostěnném kastrolu asi pět minut opékejte slaninu a kolečka pórku, až se slanina vysmaží a pórek začne měknout. Zalijte vývarem, přimíchejte rozmarýn a dochuťte. Uveďte do varu a zvolna pět minut vařte.

2.  Vsypte těstoviny a vařte je osm až deset minut, aby byly pevné na skus. Jezte teplé, třeba s opečeným chlebem.

Tip
Pórky mívají mezi jednotlivými lupe­ny hlínu a písek. Odkrojte kořín­ky i oschlé listy, pak pórek asi do třetiny podélně naříz­něte, abyste mohli listy rozevřít a vypláchnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórek vařte i zapékejte

Pórek vařte i zapékejte

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.14

Přidat komentář