Vynikající využití vařených brambor. Místo křenu skvěle zaboduje i hořčice.
Suroviny
olivový olej
2
PL
6
ks
uzenka
brambory
6
ks
na kolečka
pórek
350
g
na šikmá kolečka
křenová pasta
1
PL
čedar
100
g
lze nahradit jiným druhem sýra
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
V silnostěnném kastrolu rozpalte lžíci oleje a ze všech stran na něm opečte uzenky. Vyjměte je a šikmo nakrájejte na plátky. Uchovejte v teple.
2
Přilijte do kastrolu zbylý olej a vsypte pórek. Za stálého míchání ho tři minuty smažte. Pak přidejte plátky brambor a všechno spolu smažte, až začnou zlátnout. Vsypte plátky uzenky, přidejte křenovou omáčku, promíchejte a ještě dvě až tři minuty prohřívejte.
3
Potom směs stáhněte z ohně, přidejte do ní sýr, dochuťte solí i pepřem a jemně promíchejte.
Komentáře