Opékané brambory s pórkem a uzenkami

Opékané brambory s pórkem a uzenkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1355 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 142 g
Tuky 61 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vynikající využití vařených brambor. Místo křenu skvěle zaboduje i hořčice.

Suroviny

olivový olej 2 PL
6 ks
uzenka
brambory 6 ks
na kolečka
pórek 350 g
na šikmá kolečka
křenová pasta 1 PL
čedar 100 g
lze nahradit jiným druhem sýra
sůl
pepř
1. V silnostěnném kastrolu rozpalte lžíci oleje a ze všech stran na něm opečte uzenky. Vyjměte je a šikmo nakrájejte na plátky. Uchovejte v teple.

2. Přilijte do kastrolu zbylý olej a vsypte pórek. Za stálého míchání ho tři minuty smažte. Pak přidejte plátky brambor a všechno spolu smažte, až začnou zlátnout. Vsypte plátky uzenky, přidejte křenovou omáčku, promíchejte a ještě dvě až tři minuty prohřívejte. Potom směs stáhněte z ohně, přidejte do ní sýr, dochuťte solí i pepřem a jemně promíchejte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit