Ryba na pórku

Ryba na pórku

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 955 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 71 g
Tuky 60 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Myslím si, že kvalitní rybě nejvíc sluší klasické a jednoduché recepty. Když ji naplníte bylinami, jejich vůně při pečení stejnoměrně ,prosákne‘ do masa. Byliny můžete obměňovat – podle sezony, ale i chuti.

Suroviny

1.2 kg
mořská ryba nejlépe pstruh lososovitý
pórek 800 g
petrželka 1 svazek
čerstvá
víno bílé 30 ml
suché
smetana 200 ml
12%
citron 1 ks
šťáva
máslo
na vymazání plechu
sůl
pepř
nejlépe bílý
1. Pstruha omyjte pod tekoucí vodou a poté důkladně osušte. Pokapejte ho citronovou šťávou, zevně i zevnitř osolte a opepřete. Omytou a nasekanou petržel vložte dovnitř do ryby.

2. Očistěte a omyjte pórek, pokrájejte ho příčně na asi půlcentimetrové proužky. V hrnci uveďte do varu vodu, osolte a vsypte do ní proužky pórku. Vařte minutu, pak pórek propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

3. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech vymažte máslem, rozložte na něj pórek, osolte a opepřete. Přidejte víno i smetanu a na tuto ‚postýlku‘ položte ryby. Plech zakryjte alobalem a pečte půl hodiny v horkovzdušné troubě při teplotě 200 °C. Ideální přílohou je bramborová kaše.

Obchod Apetit