0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba na pórku

Ryba na pórku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba na pórku

3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2384 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 71 g
Tuky 120 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Myslím si, že kvalitní rybě nejvíc sluší klasické a jednoduché recepty. Když ji naplníte bylinami, jejich vůně při pečení stejnoměrně ,prosákne‘ do masa. Byliny můžete obměňovat – podle sezony, ale i chuti.

Suroviny

ryba 1.2 kg
mořská, nejlépe pstruh lososovitý
pórek 800 g
petrželka 1 svazek
čerstvá
víno bílé 30 ml
suché
smetana na vaření 200 ml
12%
citronová štáva 1 ks
z jednoho citronu
máslo
na vymazání plechu
sůl
pepř
nejlépe bílý

1 Pstruha omyjte pod tekoucí vodou a poté důkladně osušte. Pokapejte ho citronovou šťávou, zevně i zevnitř osolte a opepřete. Omytou a nasekanou petržel vložte dovnitř do ryby.

2 Očistěte a omyjte pórek, pokrájejte ho příčně na asi půlcentimetrové proužky. V hrnci uveďte do varu vodu, osolte a vsypte do ní proužky pórku. Vařte minutu, pak pórek propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

3 Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech vymažte máslem, rozložte na něj pórek, osolte a opepřete. Přidejte víno i smetanu a na tuto ‚postýlku‘ položte ryby. Plech zakryjte alobalem a pečte půl hodiny v horkovzdušné troubě při teplotě 200 °C. Ideální přílohou je bramborová kaše.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Obchod Apetit