Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.
Suroviny
pórek
4
ks
očištěné nakrájené, na silnější kolečka
anglická slanina
8
plátků
nasekané
vývar kuřecí
1,5
l
horký
rozmarýn
2
snítky
jehličky drobně nasekejte
těstoviny
200
g
vřeténka
sůl
pepř
Postup
1
Ve velkém silnostěnném kastrolu asi pět minut opékejte slaninu a kolečka pórku, až se slanina vysmaží a pórek začne měknout.
2
Zalijte vývarem, přimíchejte rozmarýn a dochuťte. Uveďte do varu a zvolna pět minut vařte.
3
Vsypte těstoviny a vařte je osm až deset minut, aby byly pevné na skus. Jezte teplé, třeba s opečeným chlebem.
Tip: Pórky mívají mezi jednotlivými lupeny hlínu a písek. Odkrojte kořínky i oschlé listy, pak pórek asi do třetiny podélně nařízněte, abyste mohli listy rozevřít a vypláchnout.
Komentáře