Pórková polévka se slaninou

polevka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pórková polévka se slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6235 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 206 g
Tuky 499 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.

Suroviny

pórek 4 ks
očištěné nakrájené, na silnější kolečka
anglická slanina 8 plátků
nasekané
vývar kuřecí 1.5 l
horký
rozmarýn 2 snítky
jehličky drobně nasekejte
těstoviny 200 g
vřeténka
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém silnostěnném kastrolu asi pět minut opékejte slaninu a kolečka pórku, až se slanina vysmaží a pórek začne měknout.

2

Zalijte vývarem, přimíchejte rozmarýn a dochuťte. Uveďte do varu a zvolna pět minut vařte.

3

Vsypte těstoviny a vařte je osm až deset minut, aby byly pevné na skus. Jezte teplé, třeba s opečeným chlebem.

Tip: Pórky mívají mezi jednotlivými lupe­ny hlínu a písek. Odkrojte kořín­ky i oschlé listy, pak pórek asi do třetiny podélně naříz­něte, abyste mohli listy rozevřít a vypláchnout.

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit