0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pórková polévka se slaninou

polevka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pórková polévka se slaninou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6235 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 206 g
Tuky 499 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.

Suroviny

pórek 4 ks
očištěné nakrájené, na silnější kolečka
anglická slanina 8 plátků
nasekané
vývar kuřecí 1.5 l
horký
rozmarýn 2 snítky
jehličky drobně nasekejte
těstoviny 200 g
vřeténka
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém silnostěnném kastrolu asi pět minut opékejte slaninu a kolečka pórku, až se slanina vysmaží a pórek začne měknout.

2

Zalijte vývarem, přimíchejte rozmarýn a dochuťte. Uveďte do varu a zvolna pět minut vařte.

3

Vsypte těstoviny a vařte je osm až deset minut, aby byly pevné na skus. Jezte teplé, třeba s opečeným chlebem.

Tip: Pórky mívají mezi jednotlivými lupe­ny hlínu a písek. Odkrojte kořín­ky i oschlé listy, pak pórek asi do třetiny podélně naříz­něte, abyste mohli listy rozevřít a vypláchnout.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit