0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na smetaně s pórkem

Kuřecí prsa s pita chlebem
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Kuře na smetaně s pórkem

4.6/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2367 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 28 g
Tuky 202 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pórek jídlu dodává zajímavou vůni, příchuť a svěžest

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená na tenké proužky
bez kostí a kůže, na proužky
pórek 2 ks
malý, na tenká kolečka, propláchnuté
mouka pšeničná hladká 1 PL
300 ml
drubeží vývar
hořčice kremžská 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty. Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout. Vsypte pórek a na mírném plameni smažte ještě necelých pět minut, aby náležitě zvláčněl.

2

Poprašte moukou a za stálého míchání přilijte vývar. Vmíchejte hořčici a smetanu a nechte ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova. Dochuťte. Podávejte například s pečenými bramborami nebo rýží.

Pro milovníky těstovin 
Kuře chutná skvěle i se širokými nudlemi či špagetami.

Související články

Komentáře

Anonym

Nám s přítelem tento recept moc chutnal. Jako přílohu jsme měli těstoviny.

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.14

Anonym

Recept je to naprosto úžasný a hlavně je super, že je opravdu za 10min hotový. Měli jsme ho již s pečenýma bramborama - super, těstovinama - super, jen s rýží to lehce pokulhává, ale také to není špatné

Vladislava Hořovská

Výborné, jen kuře bych po opečení vyndala a přidala ho zpět až těsně před koncem, zbytečně se dusí a ztuhne.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč