Pórek jídlu dodává zajímavou vůni, příchuť a svěžest
Suroviny
olivový olej
1
PL
anglická slanina
3
plátky
nakrájená na tenké proužky
kuřecí prsa
2
ks
bez kostí a kůže, na proužky
pórek
2
ks
malý, na tenká kolečka, propláchnuté
mouka pšeničná hladká
1
PL
300
ml
drubeží vývar
hořčice kremžská
1
PL
zakysaná smetana
2
PL
sůl
pepř
Postup
1
Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty. Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout. Vsypte pórek a na mírném plameni smažte ještě necelých pět minut, aby náležitě zvláčněl.
2
Poprašte moukou a za stálého míchání přilijte vývar. Vmíchejte hořčici a smetanu a nechte ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova. Dochuťte. Podávejte například s pečenými bramborami nebo rýží.
Pro milovníky těstovin
Kuře chutná skvěle i se širokými nudlemi či špagetami.
Komentáře
Anonym
11.09.2007 22:36
výborné
Anonym
13.09.2007 20:16
Apetit 1/07
Anonym
21.04.2008 15:05
Óda na recept :-D
Vladislava Hořovská
30.01.2017 15:21
Výborné, jen kuře bych po
Výborné, jen kuře bych po opečení vyndala a přidala ho zpět až těsně před koncem, zbytečně se dusí a ztuhne.