0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na smetaně s pórkem

Kuřecí prsa s pita chlebem
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Kuře na smetaně s pórkem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2367 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 28 g
Tuky 202 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pórek jídlu dodává zajímavou vůni, příchuť a svěžest

Suroviny

olivový olej 1 PL
anglická slanina 3 plátky
nakrájená na tenké proužky
kuřecí prsa 2 ks
bez kostí a kůže, na proužky
pórek 2 ks
malý, na tenká kolečka, propláchnuté
mouka pšeničná hladká 1 PL
300 ml
drubeží vývar
hořčice kremžská 1 PL
zakysaná smetana 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty. Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout. Vsypte pórek a na mírném plameni smažte ještě necelých pět minut, aby náležitě zvláčněl.

2

Poprašte moukou a za stálého míchání přilijte vývar. Vmíchejte hořčici a smetanu a nechte ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova. Dochuťte. Podávejte například s pečenými bramborami nebo rýží.

Pro milovníky těstovin 
Kuře chutná skvěle i se širokými nudlemi či špagetami.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Komentáře

Anonym

Nám s přítelem tento recept moc chutnal. Jako přílohu jsme měli těstoviny.

Anonym

Recept je to naprosto úžasný a hlavně je super, že je opravdu za 10min hotový. Měli jsme ho již s pečenýma bramborama - super, těstovinama - super, jen s rýží to lehce pokulhává, ale také to není špatné

Vladislava Hořovská

Výborné, jen kuře bych po opečení vyndala a přidala ho zpět až těsně před koncem, zbytečně se dusí a ztuhne.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit