Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na smetaně s pórkem
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2367 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 28 g
Tuky 202 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu jiné kuře na smetaně, tentokrát s pórkem. Pórek jídlu dodává zajímavou vůni, příchuť a svěžest. Ke smetanové omáčce se výborně hodí těstoviny, ale vyzkoušet můžete i tradiční kynutý knedlík, rýži nebo brambory. Jednoduše recept na ideální jídlo pro dva, hotové za pár minut.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená na tenké proužky
bez kostí a kůže, na proužky
pórek 2 ks
malý, na tenká kolečka, propláchnuté
vývar kuřecí 300 ml
hořčice kremžská 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty. Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout. Vsypte pórek a na mírném plameni smažte ještě necelých pět minut, aby náležitě zvláčněl.

2

Poprašte moukou a za stálého míchání přilijte vývar. Vmíchejte hořčici a smetanu a nechte ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova. Dochuťte. Podávejte například s pečenými bramborami nebo rýží.

Pro milovníky těstovin 
Kuře chutná skvěle i se širokými nudlemi či špagetami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

30.01.2017 15:21

Výborné, jen kuře bych po opečení vyndala a přidala ho zpět až těsně před koncem, zbytečně se dusí a ztuhne.

21.04.2008 15:05
Recept je to naprosto úžasný a hlavně je super, že je opravdu za 10min hotový. Měli jsme ho již s pečenýma bramborama - super, těstovinama - super, jen s rýží to lehce pokulhává, ale také to není špatné
13.09.2007 20:16
Recept se nachází v č.1/07, str.14
11.09.2007 22:36
Nám s přítelem tento recept moc chutnal. Jako přílohu jsme měli těstoviny.

Apetit magazín