Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované hamburgery

Souhra tří chutí

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Americká

Ingredience

    • 1200 g škrábaného nebo mletého hovězího masa
    • 2–3 vejce
    • 4 lžíce škrobové moučky (Maizena)
    • sůl, pepř a případně sójovou omáčku
    • 8 hamburgerových žemlí
    • několik listů ze srdíček zeleného salátu nebo čínského zelí
    • kroužky ze 2 velkých cibulí
    • 4 velká pevná rajčata, nakrájená na tenčí kolečka
    • kečup, hořčici, majonézu nebo tatarku na potření žemlí

Příprava jídla

1. Maso v míse mírně osolte a ochuťte. Přidejte vejce, 3 lžíce škrobu a směs jemně promíchejte.

2. Na talíř nebo prkénko nasypte zbylý škrob. Vytvarujte ze směsi osm placiček, poprašte moučkou a velmi lehce roztlačte.

3. Grilujte z každé strany tři až čtyři minuty, až maso zpevní a zezlátne. Udržujte teplé. Rozkrojené žemle také ogrilujte.

4. Žemle potřete podle chuti a do každé vložte masovou placku, kolečko rajčete, cibule a list salátu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.34

Přidat komentář