Burgery s rajčátky a červenou cibulí

Burgery s rajčátky a červenou cibulí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1604 kcal
Bílkoviny 109 g
Cukr 40 g
Tuky 104 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Šťavnaté burgery

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
chilli paprička 1 ks
najemno, bez semen
koriandr 2 PL
nasekaný, + pár lístků navíc
300 g
třešňová rajčata nejlépe na větvičce
olivový olej 4 PL
limeta 1 ks
štáva
chilli omáčka 2 PL
sladká
petrželka hrst
malá hrst lístků
cibule 1 ks
malá, červená, na tenká kolečka
2 ks
hamburgerové žemle
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Maso smíchejte s papričkou a částí koriandru, pořádně osolte a opepřete. Vytvarujte čtyři karbanátky silné asi dva a půl ­centimetru. Uložte je do lednice.

2.  Rajčátka i s větvičkou položte na plech a zakápněte lžící ­olivového oleje. Osolte a pečte 12–15 minut, až změknou.

3.  Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Opečte maso: za čtyři minuty (z každé strany) bude středně opečené, za pět úplně. Na přeliv smíchejte zbylý olej i sekaný koriandr, limeto­vou šťávu, chilli omáčku, petrželku a cibulku. Burgery položte na poloviny ­žemle, přidejte pár rajčátek, trochu přelivu a lístky koriandru.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit