Šťavnaté burgery
Suroviny
hovězí maso mleté
500
g
chilli paprička
1
ks
najemno, bez semen
koriandr čerstvý
2
PL
nasekaný, + pár lístků navíc
rajčata cherry
300
g
nejlépe na větvičce
olivový olej
4
PL
limeta
1
ks
štáva
chilli omáčka
2
PL
sladká
petrželka
1
hrst
malá hrst lístků
cibule
1
ks
malá, červená, na tenká kolečka
hamburgerová bulka
2
ks
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Maso smíchejte s papričkou a částí koriandru, pořádně osolte a opepřete. Vytvarujte čtyři karbanátky silné asi dva a půl centimetru. Uložte je do lednice.
2
Rajčátka i s větvičkou položte na plech a zakápněte lžící olivového oleje. Osolte a pečte 12–15 minut, až změknou.
3
Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Opečte maso: za čtyři minuty (z každé strany) bude středně opečené, za pět úplně. Na přeliv smíchejte zbylý olej i sekaný koriandr, limetovou šťávu, chilli omáčku, petrželku a cibulku. Burgery položte na poloviny žemle, přidejte pár rajčátek, trochu přelivu a lístky koriandru.
Komentáře