Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burgery s rajčátky a červenou cibulí

Burgery s rajčátky a červenou cibulí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1932 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 96 g
Tuky 110 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté burgery

Suroviny

najemno, bez semen
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný, + pár lístků navíc
rajčata cherry 300 g
nejlépe na větvičce
olivový olej 4 PL
štáva
sladká
petrželka 1 hrst
malá hrst lístků
malá, červená, na tenká kolečka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Maso smíchejte s papričkou a částí koriandru, pořádně osolte a opepřete. Vytvarujte čtyři karbanátky silné asi dva a půl ­centimetru. Uložte je do lednice.

2

Rajčátka i s větvičkou položte na plech a zakápněte lžící ­olivového oleje. Osolte a pečte 12–15 minut, až změknou.

3

Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Opečte maso: za čtyři minuty (z každé strany) bude středně opečené, za pět úplně. Na přeliv smíchejte zbylý olej i sekaný koriandr, limeto­vou šťávu, chilli omáčku, petrželku a cibulku. Burgery položte na poloviny ­žemle, přidejte pár rajčátek, trochu přelivu a lístky koriandru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:52
Recept se nachází v č.7/06, str.66

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...