Jeho podstatou je vláčnost a jednoduchost, a hlavně kvalita výchozího materiálu: dobré, netučné a šťavnaté hovězí. Puristé ho ani nijak neochucují; my jsme přidali trochu soli, pepře a worcesterské omáčky. Do síně slávy už patří i obloha v podobě rajčat, cibule nebo křupavých listů ledového salátu. Pravý hamburger si žádá měkkou, chuťově celkem nevýraznou žemli.
Suroviny
Postup
Pořádně rozpalte gril. Dochucovací přísady lehce vetřete do masa a utvořte z něj čtyři zhruba stejně velké koule a mírně je zmáčkněte mezi dlaněmi, aby vznikl vyšší karbanátek. Pracujte zlehka, hovězí by mělo zůstat nadýchané.
Předehřátou grilovací mřížku potřete olejem a připravené hamburgery grilujte po obou stranách pět až sedm minut. Během pečení je vydatně potírejte grilovací omáčkou a často obracejte – klidně pětkrát až desetkrát. Nakonec položte navrch plátek sýra, až roztaje.
Žemle podélně rozkrojte, na chvíli je řeznou stranou dolů položte na gril. Potom na ně položte maso se sýrem, na ně dejte lžíci kečupu a hořčice, ozdobte kolečky rajčat, cibule i ledovým salátem a přiklopte horní částí žemle.
Tip Apetitu:
- Hamburgery můžete připravit i z kuřecího nebo krůtího masa, ale ty z kvalitního hovězího jsou nejoblíbenější a nejchutnější.
- Pokud se vám mleté maso zdá moc suché, přimíchejte do něj trochu kečupu nebo červeného vína.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vzpomínka na Ameriku(14 receptů)
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů)
Komentáře
09.11.2018 10:09
Hovězí by mělo obsahovat 10
Hovězí by mělo obsahovat 10-15% tuku jinak nebude burger šťavnatý, mimo to tuk je jak známo nositel chuti.