Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pampeliškový med

Želé s vůní pampelišek...

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: asi na 1 až 1 a 1/2 kg
Doba přípravy: Do 20 minut
Louhování do druhého dne
PT1H30M
Vaření 1:30
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 365 velkých rozvinutých květů pampelišky
    • 2 omyté citrony
    • 2 kg krystalového cukru

Příprava jídla

1.  Omyté pampeliškové květy vložte do čtyřlitrového hrnce a přelijte dvěma litry vody. Čtvrt hodiny povařte.

2.  Do druhého dne nechte květy louhovat, pak je vymačkejte přes plátno. Přidejte citrony (nakrájené na kolečka a zbavené pecek) a cukr. Vařte hodinu až devadesát minut; občas promíchejte zcela čistou, nejlépe novou vařečkou. Horké plňte do sklenic, zavíčkujte je a obraťte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karotkový salát po francouzsku

Nakládaný losos po švédsku

Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Kto vymyslel ten úžasný počet kvetov? Naozaj ich je treba toľko ako dní v roku, nedal sa použíť odhad v gramoch?
Obrazek uzivatele
Ten počet bude asi odhadnutý. Mám skoro stejný recept, tam se uvádí 400 květů. Každý květ váží jinak. Děti se při sbírání počítáním bavily. A výsledek je fakt výborný.
Obrazek uzivatele
Chtěla bych se zeptat,nemá-li někdo zkušenost s tekutostí tohoto medu-připadá mi moc tekutý!za jak dlouho ztuhne?Popřípadě čím by se dal upravit,aby konzistence byla tužší?
Obrazek uzivatele
K čemu se pak dá tento med použít? Podobně jako med včelí, ke slazení čaje, nebo má i jiné využití?

Přidat komentář