
Recepty z vydání
Pravá boloňská omáčka
Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto...
Lečo de luxe
Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto...
Zapékané těstoviny po florentsku
Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě
Koláč s červenou cibulí
Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě
Krupicová kaše
Znáte trik školních kuchařek – dětskou krupičku nahradit krupicí a část mléka vodou? Někdo sice na jejich verzi...
Bavorské vdolečky
Básnička o koblížkovi sice říká cosi o smažení na másle a chlazení na okně – vy ale jistě víte, že se už dávno...
Pstruh na másle
Jemná a svěží chuť bystré sladkovodní ryby výborně vynikne ve spojení s citronem a křupavými placičkami. Připravit rybu...
Koláč se žloutkovým krémem
Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!
Zmrzlina s rebarborovou omáčkou
Rebarbora v kombinaci s osvěžujícím vínem a výrazným kořením vyšle zmrzlinu na chuťovou oběžnou dráhu!
Chlebíček s rebarborou a ořechy
Klasickému ovocnému chlebíčku dodá rebarbora šťávu, a to doslova. Těsto tím zvláční, což hezky kontrastuje s kousky...
Rychlá pánev s chřestem a krevetami
Orientální úprava chřestu svědčí – tohle jídlo je navíc bleskově hotové! Můžete ho podávat s nudlemi nebo s rýží...
Slaný koláč se sýrem a chřestem
Výběr sýru necháváme na vás – jen by měl být pikantnější, jako třeba čedar...
Karotkový salát po francouzsku
Různě nastrouhaná či pokrájená karotka vzbudí odlišný chuťový vjem. Pozor, tenhle salát je vysoce návykový!
Nakládaný losos po švédsku
Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť, podobná uzenému lososu. Užijte si...
Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou
Nové brambory jsou super samy o sobě. S hebkým máslem, osvěžujícím tvarohem a pikantní pažitkou si ale fakt rozumějí!
Jehněčí na česneku a mátě
V květnu nabídka jehněčího masa vrcholí! Nejlíp chutná, když je uvnitř ještě trochu růžové – maso na grilu proto...
Hotdogy s rajčatovou salsou
Ohrnujete nos nad kupovaným párkem v rohlíku s kečupem? Nijak zvlášť se vám nedivíme. Tenhle hotdog ale pošramocenou...
Kořeněné kuře v jogurtu
Jogurtová marináda kuřeti svědčí, zvlášť když ho v ní necháte chvíli rozležet. Jednotlivé druhy koření uvedené v...
Špízy s bílým sýrem na rozmarýnu
Milovali jste jako děti sýr opečený nad ohněm v alobalu? Nabízíme vám báječnou ,dospělou‘ verzi!
Rychlý špenát
Dušený špenát je notoricky známý, moje maminka ho však dělala trochu jinak, než se píše v kuchařkách.
Zavařené solené maso
Vepřové z dob, kdy ještě nebyly mrazáky na uchování většího množství masa, natož pak lednice na chatě.
Zapékané sýrové chlebíčky
Tyhle snadné ,chlebíčky trochu jinak‘ jsme z čtenářských receptů vybrali proto, že snadno obohatí seznam hbitých...
Knedlík v sáčku, podávaný se zelím
Nápad vařit knedlík v mikrotenovém sáčku je stejně praktický jako vtipný.
Jahelník
Jáhly už zase frčí! S tímhle osvědčeným receptem jim rychle přijdete na chuť.
Salát s krutony a sýrem
Oblíbený salát Caesar nastolil zvyk kombinovat ‚zeleň‘ s křupavými krutony...
Klasická hovězí pečeně
Pravá anglická hovězí pečeně, podávaná s bramborami a zeleninou, je na americkém nedělním stole skutečnou klasikou.
Žemlové buchty
Stálý host pikniků a večírků poslouží i jako druhá příloha k vytření lahodné omáčky.
Cheesecake
Zpočátku se cheesecake pekl s klasickým těstem, v proslulém Reubenově lahůdkářství ještě ve vodní lázni. Pak se spolu s...
Chlazená polévka z oliv
Je z rodu pikantních krémů, podobně jako španělské gazpacho; v teplých dnech poslouží jako vítané osvěžení.
Svíčková s pečenými knedlíky
Martin Čížek vaří v hotelu Grand Bohemia mistrovskou svíčkovou – a my jsme ho rovnou požádali i o ty nej knedlíky...
Cibulková ryba
Oklepali jste se při vzpomínce na rybí tuk? Opravdu nám hodně prospívá – naštěstí ale existují daleko lahodnější...
Přidat komentář