Zlatavý med je nejen božsky sladký, ale především přírodní a plný zdraví prospěšných látek. To všechno jsou vlastnosti, díky kterým med vykouzlí i z obyčejného chleba s máslem úžasnou lahůdku....
Vyhnete se trapasům, na společenských akcích se budete cítit sebevědomě a uděláte dobrý první dojem. Jak? Tím, že si osvojíte základní pravidla etikety. Víte, kdo si kam sedá a jak se žádá o účet, co jíst rukama a kdy naopak pečlivě vybrat...
Mít dobře zásobený mrazák znamená mít malou pojistku pro hektické dny. Zachrání vás, když nestíháte nakoupit, ušetří čas při vaření a pomůže snížit plýtvání jídlem. Jen je potřeba vědět, co a jak správně zamrazit, aby si potraviny zachovaly...
Když se z kuchyně line vůně čerstvě usmažených vdolků, srdce zaplesá a žaludek se těší na nadcházející hostinu. Tyto zlatavé kousky těsta, tradičně spojované se sladkými chutěmi, mají i své slané variace, které dokonale doplňují omáčky a...
Řeřicha patří k zázračným a zároveň velmi snadno pěstovaným rostlinám. Vypěstujete ji na louce, v záhonku, ale i doma v truhlíku či na kousku obyčejné vaty. Po celý rok si tak můžete dopřát její detoxikační a protizánětlivé účinky. A kde se...
Bramborový guláš nebo buřtguláš? Jak je rozlišit? Hranice mezi bramborovým gulášem a buřtgulášem jsou poněkud nejasné. Někdo tvrdí, že buřtguláš obsahuje pouze uzeninu, zatímco brambory přidávají až zastánci bramborového guláše. Žádné pevné...
S jarem se vracejí farmářské trhy, což je skvělá příležitost nakoupit spoustu zeleniny a zkusit vařit zase trochu jinak. Zelenina a luštěniny vám z kuchařského hlediska dávají víc možností než maso. Nejste limitováni téměř ničím jiným...