Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do hodiny Velmi snadné asi 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7274 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 1045 g
Tuky 287 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medově křupavé

Suroviny

olivový olej extra panenský 120 ml
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 2 PL
pomerančová kůra
z jednoho pomeranče
skořice 1 ČL
mletá, + jedna na posypání
muškátový oříšek 0.5 ČL
hřebíček 0.5 ČL
mletý
mouka pšeničná hladká 500 g
prosátá s půlkou prášku do pečiva
mléko 120 ml
Na sirup
med 360 g
cukr 370 g
voda 250 ml
Na posypání
skořice 2 PL
mletá
lískové oříšky 100 g
sekané

1V mixéru prošlehejte olej, ­máslo, cukr, pomerančovou kůru a koření. Přisypte dvě třetiny mouky, zapracujte, zalijte mlékem, zasypte zbylou moukou a zpracujte těsto. Z něj pak vytvořte oválky – můžete je vykrojit lžičkou a pak dotvarovat.

2V troubě vyhřáté na 180 °C (u horkovzdušné na 160 °C) pečte půl hodiny. Mezitím svařte med s vodou a cukrem; tři minuty směs míchejte, pak odstraňte pěnu. Oválky vyjměte z trouby a ještě teplé je přelijte sirupem.
3. Poprašte skořicí, posypte sekanými oříšky – a neste na stůl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Oválků bylo z předepsaného množství přes padesát:) Polevy mi půlka zbyla - na přípravu rozhodně stačí menší množství. Odleželé do druhého dne byly výtečné a nasáklé medem.Jen se po nich zaprášilo! :)

Anonym

Oválky jsem dělala z celozrnné mouky a místo cukru jsem použila sušenou třtinovou šťávu. Byly moc dobré, takové kořeněné sušenky. Polevy stačí opravdu i míň než poloviční množství.

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.30

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit