0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné asi 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7274 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 1045 g
Tuky 287 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medově křupavé

Suroviny

olivový olej extra panenský 120 ml
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 2 PL
pomerančová kůra
z jednoho pomeranče
skořice 1 ČL
mletá, + jedna na posypání
muškátový oříšek 0.5 ČL
hřebíček 0.5 ČL
mletý
mouka pšeničná hladká 500 g
prosátá s půlkou prášku do pečiva
mléko 120 ml
Na sirup
med 360 g
cukr 370 g
voda 250 ml
Na posypání
skořice 2 PL
mletá
lískové oříšky 100 g
sekané

Postup

1

V mixéru prošlehejte olej, ­máslo, cukr, pomerančovou kůru a koření.

2

Přisypte dvě třetiny mouky, zapracujte, zalijte mlékem, zasypte zbylou moukou a zpracujte těsto. Z něj pak vytvořte oválky – můžete je vykrojit lžičkou a pak dotvarovat.

3

V troubě vyhřáté na 180 °C (u horkovzdušné na 160 °C) pečte půl hodiny.

4

Mezitím svařte med s vodou a cukrem; tři minuty směs míchejte, pak odstraňte pěnu. Oválky vyjměte z trouby a ještě teplé je přelijte sirupem.

5

Poprašte skořicí, posypte sekanými oříšky – a neste na stůl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Oválků bylo z předepsaného množství přes padesát:) Polevy mi půlka zbyla - na přípravu rozhodně stačí menší množství. Odleželé do druhého dne byly výtečné a nasáklé medem.Jen se po nich zaprášilo! :)

Anonym

Oválky jsem dělala z celozrnné mouky a místo cukru jsem použila sušenou třtinovou šťávu. Byly moc dobré, takové kořeněné sušenky. Polevy stačí opravdu i míň než poloviční množství.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit