Medově křupavé
Suroviny
olivový olej extra panenský
120
ml
máslo
120
g
změklé
krupicový cukr
2
PL
z jednoho pomeranče
skořice
1
ČL
mletá, + jedna na posypání
muškátový oříšek
½
ČL
hřebíček
½
ČL
mletý
mouka pšeničná hladká
500
g
prosátá s půlkou prášku do pečiva
mléko
120
ml
Na sirup
med
360
g
cukr
370
g
voda
250
ml
Na posypání
skořice
2
PL
mletá
lískové oříšky
100
g
sekané
Postup
1
V mixéru prošlehejte olej, máslo, cukr, pomerančovou kůru a koření.
2
Přisypte dvě třetiny mouky, zapracujte, zalijte mlékem, zasypte zbylou moukou a zpracujte těsto. Z něj pak vytvořte oválky – můžete je vykrojit lžičkou a pak dotvarovat.
3
V troubě vyhřáté na 180 °C (u horkovzdušné na 160 °C) pečte půl hodiny.
4
Mezitím svařte med s vodou a cukrem; tři minuty směs míchejte, pak odstraňte pěnu. Oválky vyjměte z trouby a ještě teplé je přelijte sirupem.
5
Poprašte skořicí, posypte sekanými oříšky – a neste na stůl.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalé medové dezerty(18 receptů )
Komentáře