0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné asi 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7274 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 1045 g
Tuky 287 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medově křupavé

Suroviny

olivový olej extra panenský 120 ml
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 2 PL
pomerančová kůra
z jednoho pomeranče
skořice 1 ČL
mletá, + jedna na posypání
muškátový oříšek ½ ČL
hřebíček ½ ČL
mletý
mouka pšeničná hladká 500 g
prosátá s půlkou prášku do pečiva
mléko 120 ml
Na sirup
med 360 g
cukr 370 g
voda 250 ml
Na posypání
skořice 2 PL
mletá
lískové oříšky 100 g
sekané

Postup

1

V mixéru prošlehejte olej, ­máslo, cukr, pomerančovou kůru a koření.

2

Přisypte dvě třetiny mouky, zapracujte, zalijte mlékem, zasypte zbylou moukou a zpracujte těsto. Z něj pak vytvořte oválky – můžete je vykrojit lžičkou a pak dotvarovat.

3

V troubě vyhřáté na 180 °C (u horkovzdušné na 160 °C) pečte půl hodiny.

4

Mezitím svařte med s vodou a cukrem; tři minuty směs míchejte, pak odstraňte pěnu. Oválky vyjměte z trouby a ještě teplé je přelijte sirupem.

5

Poprašte skořicí, posypte sekanými oříšky – a neste na stůl.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Oválků bylo z předepsaného množství přes padesát:) Polevy mi půlka zbyla - na přípravu rozhodně stačí menší množství. Odleželé do druhého dne byly výtečné a nasáklé medem.Jen se po nich zaprášilo! :)

Anonym

Oválky jsem dělala z celozrnné mouky a místo cukru jsem použila sušenou třtinovou šťávu. Byly moc dobré, takové kořeněné sušenky. Polevy stačí opravdu i míň než poloviční množství.

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.30

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč