Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotletky s cukrovou kůrkou

Vystačíte si s pouhými šesti ingrediencemi. Jako přílohu můžete použít těstoviny nebo rýži.
Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 8 jehněčích nebo vepřových  kotlet, každou o váze asi 150 g
    • 3 lžíce krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • 2 zarovnané lžíce dijonské hořčice
    • lístky z jedné snítky rozmarýnu
    • olivový olej na pokapání
    • 2 středně velké neoloupané brambory
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Obalte maso. Předehřejte gril na vysokou teplotu. Mezitím osolte a opepřete maso; cukr nasypte na talíř. Kotlety potřete hořčicí, posypte lístky rozmarýnu a poté obalte v cukru.

2. Nakrájejte brambory. Teflonový pečicí plech pokapejte trochou olivového oleje. Brambory nakrájejte na co nejtenčí kolečka a ta osušte na utěrce nebo kuchyňském ubrousku. Plátky poté naklaďte v jedné vrstvě na plech. Znovu pokapejte olejem, posypte pepřem, nejlépe čerstvě namletým, a několika lístky rozmarýnu.

3.
Grilujte Navrch položte kotlety a vše grilujte deset minut (bez obracení), dokud nejsou maso i brambory propečené a nemají krásně zlatavou barvu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.12

Přidat komentář