Vystačíte si s pouhými šesti ingrediencemi. Jako přílohu můžete použít těstoviny nebo rýži.
Suroviny
jehněčí kotlety
8
ks
nebo vepřové, každá cca 150 g
krupicový cukr
3
PL
nejlépe přírodní
hořčice dijonská
2
PL
rozmarýn
snítka
olivový olej
na pokapání
brambory
2
ks
středně velké neoloupané
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Obalte maso. Předehřejte gril na vysokou teplotu. Mezitím osolte a opepřete maso; cukr nasypte na talíř. Kotlety potřete hořčicí, posypte lístky rozmarýnu a poté obalte v cukru.
2
Nakrájejte brambory. Teflonový pečicí plech pokapejte trochou olivového oleje. Brambory nakrájejte na co nejtenčí kolečka a ta osušte na utěrce nebo kuchyňském ubrousku. Plátky poté naklaďte v jedné vrstvě na plech. Znovu pokapejte olejem, posypte pepřem, nejlépe čerstvě namletým, a několika lístky rozmarýnu.
3
Grilujte Navrch položte kotlety a vše grilujte deset minut (bez obracení), dokud nejsou maso i brambory propečené a nemají krásně zlatavou barvu.
Komentáře