Zázvor a kurkuma dodá vepřovému pikantní nádech a šťáva získá na výraznosti. Dobře ladí také s nasládlou chutí dušených jablek
Suroviny
kotleta
8
plátků
vepřová kotleta vykostěné, každý cca 150g
olivový olej
4
PL
cibule
1
ks
velká, nakrájená na kostičky
jablko
4
ks
zelená, na kostičky
ocet
2
PL
smíchané se lžící cukru
rozinky
hrst
nejlépe zlaté
zázvor (čerstvý)
1
ČL
mletý, lze nahradit kurkumou
kurkuma (mletá)
1
ČL
mletá
sůl
špetka
tymián
snítka
na ozdobu
pepř
špetka
1Na větší silnostěnné pánvi rozpalte polovinu oleje a ze všech stran na něm opečte naklepané maso. Pokud si nejste jisti, jestli je dostatečně křehké, mírně ho posolte, podlijte třemi lžícemi vody a čtvrt hodiny duste. Pak ho přesuňte na mísu a uchovejte v teple.
2Vlijte na pánev zbylý olej a opečte na něm cibuli i kostičky jablek. Přilijte ocet s cukrem, vsypte rozinky, směs okořeňte, přikryjte poklicí a krátce poduste.
3Přesuňte kotlety na talíř, přelijte přes ně jablkové čatní a ozdobte tymiánem. Podávat můžete s rýží, ale stačí i bageta nebo chléb.
Komentáře
Anonym
18.07.2007 21:27
kotletky