Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotletky s jablkovým čatní

Kotletky s jablkovým čatní

3.2/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2938 kcal
Bílkoviny 242 g
Sacharidy 68 g
Tuky 176 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázvor a kurkuma dodá vepřovému pikantní nádech a šťáva získá na výraznosti. Dobře ladí také s nasládlou chutí dušených jablek

Máte rádi netradiční kombinace chutí?
Potom vyzkoušejte i další recept na vepřové kotlety s hruškami

Skryt pre seznam

Suroviny

kotleta 8 plátků
vepřová kotleta vykostěné, každý cca 150g
olivový olej 4 PL
velká, nakrájená na kostičky
zelená, na kostičky
ocet 2 PL
smíchané se lžící cukru
nejlépe zlaté
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý, lze nahradit kurkumou
mletá
sůl špetka
tymián snítka
na ozdobu
pepř špetka

Postup

1

Na větší silnostěnné pánvi rozpalte polovinu oleje a ze všech stran na něm opečte naklepané maso. Pokud si nejste jisti, jestli je dostatečně křehké, mírně ho posolte, podlijte třemi lžícemi vody a čtvrt hodiny duste.

2

Pak ho přesuňte na mísu a uchovejte v teple.

3

Vlijte na pánev zbylý olej a opečte na něm cibuli i kostičky jablek. Přilijte ocet s cukrem, vsypte rozinky, směs okořeňte, přikryjte poklicí a krátce poduste.

4

Přesuňte kotlety na talíř, přelijte přes ně jablkové čatní a ozdobte tymiánem. Podávat můžete s rýží, ale stačí i bageta nebo chléb.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

18.07.2007 21:27
bylo to moc dobré - trochu víc jsem přisladila - jablka byly hodně kyselé, podruhé nebudu dávat cibuli a jablka dohromady, napřed cibulku opeču, pak přihodím zbytek. a na konci jsem dala na rozdíl od receptu trochu vody, aby byl náznak sosiku.