Kotletky s jablkovým čatní

Kotletky s jablkovým čatní

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 850 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 68 g
Tuky 56 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zázvor a kurkuma dodá vepřovému pikantní nádech a šťáva získá na výraznosti. Dobře ladí také s nasládlou chutí dušených jablek

Suroviny

8 ks
vepřová kotleta vykostěné, každá cca 150g
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená na kostičky
jablka 4 ks
zelené, na kostičky
ocet 2 PL
smíchané s lžící cukru
rozinky hrst
nejlépe zlaté
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý, lze nahradit kurkumou
kurkuma (mletá) 1 ČL
mletá
sůl špetka
tymián snítka
na ozdobu
pepř špetka
1. Na větší silnostěnné pánvi rozpalte polovinu oleje a ze všech stran na něm opečte naklepané maso. Pokud si nejste jisti, jestli je dostatečně křehké, mírně ho posolte, podlijte třemi lžícemi vody a čtvrt hodiny duste. Pak ho přesuňte na mísu a uchovejte v teple.

2. Vlijte na pánev zbylý olej a opečte na něm cibuli i kostičky jablek. Přilijte ocet s cukrem, vsypte rozinky, směs okořeňte, přikryjte poklicí a krátce poduste.

3. Přesuňte kotlety na talíř, přelijte přes ně jablkové čatní a ozdobte tymiánem. Podávat můžete s rýží, ale stačí i bageta nebo chléb.

Obchod Apetit