Kotletky s jablkovým čatní

Kotletky s jablkovým čatní

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2938 kcal
Bílkoviny 242 g
Sacharidy 68 g
Tuky 176 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázvor a kurkuma dodá vepřovému pikantní nádech a šťáva získá na výraznosti. Dobře ladí také s nasládlou chutí dušených jablek

Suroviny

kotleta 8 plátků
vepřová kotleta vykostěné, každý cca 150g
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená na kostičky
jablka 4 ks
zelená, na kostičky
ocet 2 PL
smíchané se lžící cukru
rozinky hrst
nejlépe zlaté
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý, lze nahradit kurkumou
kurkuma (mletá) 1 ČL
mletá
sůl špetka
tymián snítka
na ozdobu
pepř špetka

1Na větší silnostěnné pánvi rozpalte polovinu oleje a ze všech stran na něm opečte naklepané maso. Pokud si nejste jisti, jestli je dostatečně křehké, mírně ho posolte, podlijte třemi lžícemi vody a čtvrt hodiny duste. Pak ho přesuňte na mísu a uchovejte v teple.

2Vlijte na pánev zbylý olej a opečte na něm cibuli i kostičky jablek. Přilijte ocet s cukrem, vsypte rozinky, směs okořeňte, přikryjte poklicí a krátce poduste.

3Přesuňte kotlety na talíř, přelijte přes ně jablkové čatní a ozdobte tymiánem. Podávat můžete s rýží, ale stačí i bageta nebo chléb.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

bylo to moc dobré - trochu víc jsem přisladila - jablka byly hodně kyselé, podruhé nebudu dávat cibuli a jablka dohromady, napřed cibulku opeču, pak přihodím zbytek. a na konci jsem dala na rozdíl od receptu trochu vody, aby byl náznak sosiku.

Obchod Apetit