Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový chleba

Vláčný a hutný chlebíček

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H5M
Pečení 1:05
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 1 kg žitné chlebové mouky  + asi 3 lžíce na podsypání
    • 3 velké uvařené, ale už vychladlé brambory
    • 4 lžičky soli
    • 3 lžičky kmínu
    • 1 lžičku fenyklu (koření nadrťte)

    Na kvásek:

    • 40 g kvasnic
    • 5 lžiček vlažné vody
    • 1 lžičku cukru
    • 1 lžičku mouky

     

Příprava jídla

1. Do hrnku rozdrobte droždí a promíchejte ho s moukou, cukrem a vodou. Nechte asi čtvrt hodiny vzejít na teplém místě.

2. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy. Přisypte mouku, sůl, koření, přilijte vzešlý kvásek a půl litru vlažné vody. Spojte a dobře propracujte.

3. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Navlhčenýma rukama z těsta vytvarujte dvě šišky a položte je na plech vysypaný moukou. Nechte v teple tři čtvrtě hodiny kynout.

4. Potřete šišky osolenou vlažnou vodou a vložte plech do trouby. Po čtvrthodině chleba znovu navlhčete a po další půlhodině ještě jednou. Dopékejte dalších 10–15 minut; po vyjmutí z trouby hotový chléb naposledy potřete vlažnou vodou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.41

Přidat komentář