Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový chleba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3892 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 774 g
Tuky 17 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný a hutný chlebíček.

Suroviny

mouka žitná hladká 1 kg
velké, uvařené a vychlazené
sůl 4 ČL
kmín 3 ČL
fenykl 1 ČL
Na kvásek
voda 5 ČL
vlažná
cukr 1 ČL
mouka 1 ČL

Postup

1

Do hrnku rozdrobte droždí a promíchejte ho s moukou, cukrem a vodou. Nechte asi čtvrt hodiny vzejít na teplém místě.

2

Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy. Přisypte mouku, sůl, koření, přilijte vzešlý kvásek a půl litru vlažné vody. Spojte a dobře propracujte.

3

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Navlhčenýma rukama z těsta vytvarujte dvě šišky a položte je na plech vysypaný moukou. Nechte v teple tři čtvrtě hodiny kynout.

4

Potřete šišky osolenou vlažnou vodou a vložte plech do trouby. Po čtvrthodině chleba znovu navlhčete a po další půlhodině ještě jednou. Dopékejte dalších 10–15 minut; po vyjmutí z trouby hotový chléb naposledy potřete vlažnou vodou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 19:35
Recept se nachází v č.10/04, str.41

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...