Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chléb se sušenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4700 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 408 g
Tuky 246 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky kouskům sušených rajčat a sýru proměníte aromatický chléb v báječné jídlo na malý hlad. Je vynikající ještě teplý, ale pokud ho necháte vychladnout, zvláční a zpevní.

Suroviny

Na chléb
mouka pšeničná celozrnná hladká 250 g
droždí sušené 1 bal
sůl 1 PL
olivový olej 3 PL
+ 1 lžíce na vymazání formy a potření chleba
voda 300 ml
tymián
nebo rozmarýn, nasekaný
na posypání
Na náplň
sušená rajčata 170 g
v oleji
sůl mořská 1 PL
hrubá

Postup

1

Do misky dejte cukr, lžíci mouky, vodu (o teplotě kolem 37 stupňů) a droždí. Promíchejte, přiklopte a nechte v teple vzejít. Až tekutina začne pěnit (tak za čtvrt hodiny), znamená to, že droždí vzešlo.

2

Do větší mísy nasypte oba druhy mouky spolu se solí (dobré je sypat je přes cedník nebo síto, aby se mouka provzdušnila) a promíchejte. Přidejte vzešlý kvásek, olej a opatrně přilévejte vodu. Vypracujte poměrně tuhé těsto, které se nelepí. 

3

Zapracujte i kousky sýra, rajčat a většinu rozmarýnu. Nechte pod utěrkou vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem; trvá to padesát minut až dvě hodiny. 

4

Troubu předehřejte na 200 ˚C, horkovzdušnou na 180 ˚C. Formu na biskupský chlebíček vymažte olejem, případně ještě vyložte pečicím papírem. Těsto přesuňte do formy.

5

Povrch potřete olivovým olejem, posypte solí, olivami i zbylými bylinkami a pečte půl až tři čtvrtě hodiny, dokud těsto nezezlátne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 14:57
Recept se nachází v č.6/05, str.83

Apetit magazín