0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chléb se sušenými rajčaty

Chléb se sušenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chléb se sušenými rajčaty

4.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4700 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 408 g
Tuky 246 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky kouskům sušených rajčat a sýru proměníte aromatický chléb v báječné jídlo na malý hlad. Je vynikající ještě teplý, ale pokud ho necháte vychladnout, zvláční a zpevní.

Suroviny

Na chléb
mouka pšeničná hladká 250 g
mouka pšeničná celozrnná hladká 250 g
droždí sušené 1 bal
sůl 1 PL
krupicový cukr 1 PL
olivový olej 3 PL
+ 1 lžíce na vymazání formy a potření chleba
voda 300 ml
tymián
nebo rozmarýn, nasekaný
olivy černé 8
na posypání
Na náplň
sušená rajčata 170 g
v oleji
sůl mořská 1 PL
hrubá

Postup

1

Do misky dejte cukr, lžíci mouky, vodu (o teplotě kolem 37 stupňů) a droždí. Promíchejte, přiklopte a nechte v teple vzejít. Až tekutina začne pěnit (tak za čtvrt hodiny), znamená to, že droždí vzešlo.

2

Do větší mísy nasypte oba druhy mouky spolu se solí (dobré je sypat je přes cedník nebo síto, aby se mouka provzdušnila) a promíchejte. Přidejte vzešlý kvásek, olej a opatrně přilévejte vodu. Vypracujte poměrně tuhé těsto, které se nelepí. 

3

Zapracujte i kousky sýra, rajčat a většinu rozmarýnu. Nechte pod utěrkou vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem; trvá to padesát minut až dvě hodiny. 

4

Troubu předehřejte na 200 ˚C, horkovzdušnou na 180 ˚C. Formu na biskupský chlebíček vymažte olejem, případně ještě vyložte pečicím papírem. Těsto přesuňte do formy.

5

Povrch potřete olivovým olejem, posypte solí, olivami i zbylými bylinkami a pečte půl až tři čtvrtě hodiny, dokud těsto nezezlátne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.83

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč