Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slané pečení

Mezi našimi recepty najdete spoustu tipů, jak připravit domácí housky nebo chleba, slané koláče, placky všeho druhu a tortilly či slané palačinky. Ať už chcete připravit sýrové tyčinky, krekry a chuťovky k vínu, olivové šneky nebo samosy či zelníky, návod, jak je všechny připravit, najdete na našich stránkách. 

...

 

Chcete vykouzlit sušenky, tyčinky, krekry? 

Základ krekrů a sušenek tvoří hladká mouka, kypřicí prášek do pečiva, sůl a voda nebo mléko či smetana. Přidávat do nich můžete bylinky, koření, cibulku, česnek nebo sýry. Budou tak pokaždé jiné. Skvěle je také doplníte omáčkami, dipy a čatní

Jak na dokonalé houstičky, chleba či bagety 

Domácí housky, bulky, banketky, rohlíky, toastový chléb, ale i italská focacciaciabatta a další nadýchané dobroty si sice žádají nějaký čas na kynutí, ale výsledek je neodolatelný. Klasické kynuté pečivo připravíte z čerstvého nebo sušeného droždí, péct však můžete i s pomocí kvásku.  

Snadné chuťovky z listového těsta 

Listové těsto si můžete připravit sami doma – to je ovšem práce pro otřelé kulináře – nebo použít kupované. K dostání jsou i listová těsta s máslem namísto margarínu. Z kupovaného listového těsta vykouzlíte nejrychlejší křupavé tyčinky, šátečky nebo košíčky. Osvědčenými náplněmi jsou sýry všeho druhu, uzeniny, šunka, mleté maso, ryby a zelenina. 

Plněné pečivo 

Tradiční francouzský quiche se těší oblibě po celém světě a je výtečnou kombinací pečiva a smetanovo-vaječné náplně se sýrem. Při přípravě quiche se fantazii meze nekladou a naplnit jej můžete dle své chuti šunkou či uzeninou, pečenou zeleninou, houbami nebo různými druhy sýrů. Na našem webu můžete vybírat z mnoha osvědčených receptů. Lahodný quiche se hodí na piknik i zahradní párty, podávat jej můžete také k večeři

Tortilly jako rychlá svačinka 

Pšeničné placky umožňují celou řadu triků, jak připravit rozličné pokrmy. Připravit je můžete za tepla například jako quesadilly plněné fazolemi, rajčaty a sýrem, nebo po studenu jako tortilly plněné pomazánkami, masem, sýry, zeleninou či rýží

Placky a slané buchty na plech 

Placky – od chlebových, přes obilnébramborové až po zeleninové jsou vždy vítaným zpestřením jídelníčku. Abyste nezůstali jenom u bramboráků, podívejte se, jak připravit například cuketové plackyjáhelné nebo škvarkové placky


Celý popis