3 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1021 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 160 g
Tuky 19 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevzdávejte se mořské soli, pokud je to jen trochu možné. Zaručí vám božský požitek při kousání!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
kvalita 00
droždí 1 ČL
rychlodroždí Kynuté těsto expres od Dr. Oetkera
olivový olej 1 PL
voda minerální perlivá 200 ml
sůl mořská
ve vločkách
rozmarýn
čerstvý, nasekaný
mouka semolina
na posypání (nemusí být)

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Smíchejte mouku, droždí a půl lžičky soli. Přidejte olej a postupně přilévejte minerálku, než vznikne těsto. Čtyři až pět minut zpracovávejte na lehce pomoučněné ploše, až bude těsto pěkně pevné, pružné a hedvábné.

2 Bochník rozkrájejte na osm dílů a z každého vyválejte kolo o průměru kolem šestnácti centimetrů. Placky neskládejte na sebe, slepily by se!

3 Plechy posypte semolinou a položte na ně placky. Nechte je 5 minut stát. Pak je posypte rozmarýnem a solí a pokapejte olejem. Pečte je 8–10 minut, dokud nebudou zlaté a nafouklé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit