Nevzdávejte se mořské soli, pokud je to jen trochu možné. Zaručí vám božský požitek při kousání!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
250
g
kvalita 00
droždí
1
ČL
rychlodroždí Kynuté těsto expres od Dr. Oetkera
olivový olej
1
PL
voda minerální perlivá
200
ml
sůl mořská
ve vločkách
rozmarýn
čerstvý, nasekaný
mouka semolina
na posypání (nemusí být)
Postup
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Smíchejte mouku, droždí a půl lžičky soli. Přidejte olej a postupně přilévejte minerálku, než vznikne těsto. Čtyři až pět minut zpracovávejte na lehce pomoučněné ploše, až bude těsto pěkně pevné, pružné a hedvábné.
2
Bochník rozkrájejte na osm dílů a z každého vyválejte kolo o průměru kolem šestnácti centimetrů. Placky neskládejte na sebe, slepily by se!
3
Plechy posypte semolinou a položte na ně placky. Nechte je 5 minut stát. Pak je posypte rozmarýnem a solí a pokapejte olejem. Pečte je 8–10 minut, dokud nebudou zlaté a nafouklé.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Upečte si křupavý chléb bez kynutí!(5 receptů )