Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Majonézová bábovka

Klasika domácího repertoáru. Suroviny buď máte doma, nebo koupíte kdekoli. A nepotřebujete nutně ani formu!
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 20 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 55 minut
P
Česká

Ingredience

    • 500 g polohrubé mouky
    • 300 g moučkového cukru
    • 250 g majonézy
    • 300 ml mléka
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • 1 sáček vanilinového cukru

Příprava jídla

1. Smíchejte to a pečte!
Troubu předehřejte na 180 °C. Vše smíchejte, nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte; po pětačtyřiceti minutách vyzkoušejte pomocí špejle, jestli je už hotovo. Tahle bábovka vydrží báječně dlouho vláčná!

Obměna na plech:
Elektrickým šlehačem ušlehejte dvě vejce s 200 g moučkového cukru, přidejte 100 g majolky. Do směsi postupně přisypávejte 220 g hladké mouky smíchané s polovinou kypřicího prášku a postupně dolévejte 150 ml vlažného mléka. Nakonec vmíchejte 40 g kakaa. Na plechu pokrytém pečicím papírem pečte při 180 °C asi 15–20 minut. Po vychladnutí můžete bábovku polít čokoládovou nebo citronovou polevou, anebo pouze pocukrovat.

Zkuste to jinak!
Část těsta na bábovku můžete obarvit kakaem. Přidat můžete i lžíci rumu. Formu pak je možné vysypat místo hrubou moukou nebo strouhankou třeba kokosem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nechápu...
Obrazek uzivatele
moje máma jinou než majonézovou bábovku neuměla a musím říct, že byla výborná. Ovšem v dnešní době je možné ji dělat jen v období vánoc a velikonoc, kdy se dá v obchodě koupit úplně obyčejná nepřichucovaná majonéza ještě v umělohmotném kelímku u nás prodává Hruška.
Obrazek uzivatele
Majonézová bábovka byla pro mě moc příjemným překvapením. Je levná, neskutečně rychlá a chuťově božská. Jen pozor - je dost návyková. Z prvního testovacího kousku se vyklubala "testovací" polovina bábovky :)

Přidat komentář