Bábovka z majolky – klasika z domácího repertoáru. Suroviny buď máte doma, nebo je koupíte i v nejbližší večerce. A nepotřebujete nutně ani formu! Zkrátka jednoduchý recept na bábovku, který si můžete jen přát.
Suroviny
Postup
Smíchejte to a pečte!
Troubu předehřejte na 180 °C. Vše smíchejte, nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte. Po pětačtyřiceti minutách vyzkoušejte pomocí špejle, jestli je už hotovo. Tahle bábovka z majonéty vydrží báječně dlouho vláčná!
Obměna na plech
Elektrickým šlehačem ušlehejte dvě vejce s 200 g moučkového cukru, přidejte 100 g majolky. Do směsi postupně přisypávejte 220 g hladké mouky smíchané s polovinou kypřicího prášku a postupně dolévejte 150 ml vlažného mléka. Nakonec vmíchejte 40 g kakaa. Na plechu pokrytém pečicím papírem pečte při 180 °C asi 15–20 minut. Po vychladnutí můžete bábovku polít čokoládovou nebo citronovou polevou, anebo pouze pocukrovat.
Zkuste to jinak!
Část těsta na bábovku můžete obarvit kakaem. Přidat můžete i lžíci rumu. Formu pak je možné vysypat místo hrubou moukou nebo strouhankou třeba kokosem.
Komentáře