Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s polohrubou pšeničnou moukou

Polohrubá pšeničná mouka má do určité míry velmi univerzální využití. Díky své relativně jemné struktuře je vhodná pro přípravu bábovek, buchet a koláčů. Při přípravě těsta může někdy i zastoupit hladkou mouku, a to částečně nebo dokonce úplně. Polohrubá mouka má ve srovnání s hladkou moukou vyšší podíl lepku. Vykouzlit se z ní dají moučníky i chutné koláče z piškotového těsta. Použít ji můžete také při přípravě kynutého těsta.

Související články

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi
  • Zajímavosti

Vosí hnízda na míru: Vytvořte si vlastní originální verzi

Vosí hnízda (chcete-li úly) jsou rychlá, nepečená a přitom na stole vypadají tak krásně, že jim nikdo neodolá. Základem je kakaové těsto, voňavý krém a podstavec z piškotu. Při výrobě se ale můžete i pořádně odvázat – možnosti, jak vosí...
KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...