Jakmile ochutnáte, zatoužíte po další – proto je na pečení ideální forma na muffiny.
Suroviny
kakao
1
PL
mouka pšeničná hladká
100
g
kypřicí prášek do pečiva
špetka
jedlá soda
½
ČL
mletá
krupicový cukr
50
g
přírodní
mléko
100
ml
nízkotučné
vejce
1
ks
slunečnicový olej
2
PL
+ na vymazání formy
Na čokoládovou omáčku
vanilková omáčka
250
ml
hotová, (Šodó, Mlékárna Kunín)
tmavá čokoláda
25
g
nalámaná
Postup
1
Troubu předehřejte na 170/150 °C a vymažte šest důlků formy na muffiny. Kakao prosejte do velké mísy, přidejte zbylé suché přísady, promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Mléko, vejce a olej prošlehejte ve džbánku, vlijte do důlku a rychle promíchejte. Těsto rozdělte do formy a pečte čtvrt hodiny.
2
V prohřátém šodó rozpusťte čokoládu, promíchejte dohladka a podávejte k bábovičkám na přelití.
NĚCO NAVÍC: Zkuste i báječnou citronovou variantu! Stačí jednoduchá úprava: kakao nahraďte lžící mouky a nastrouhanou kůrou z 1 citronu. Šťávu promíchejte s 1 lžící moučkového cukru a polevou potřete horké bábovičky.