Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové bábovky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1634 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 202 g
Tuky 68 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakmile ochutnáte, zatoužíte po další – proto je na pečení ideální forma na muffiny.

Suroviny

kakao 1 PL
kypřicí prášek do pečiva špetka
mletá
přírodní
mléko 100 ml
nízkotučné
vejce 1 ks
slunečnicový olej 2 PL
+ na vymazání formy
Na čokoládovou omáčku
vanilková omáčka 250 ml
hotová, (Šodó, Mlékárna Kunín)
tmavá čokoláda 25 g
nalámaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 170/150 °C a vymažte šest důlků formy na muffiny. Kakao prosejte do velké mísy, přidejte zbylé suché přísady, promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Mléko, vejce a olej prošlehejte ve džbánku, vlijte do důlku a rychle promíchejte. Těsto rozdělte do formy a pečte čtvrt hodiny.

2

V prohřátém šodó rozpusťte čokoládu, promíchejte dohladka a podávejte k bábovičkám na přelití.

NĚCO NAVÍC: Zkuste i báječnou citronovou variantu! Stačí jednoduchá úprava: kakao nahraďte lžící mouky a nastrouhanou kůrou z 1 citronu. Šťávu promíchejte s 1 lžící moučkového cukru a polevou potřete horké bábovičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín