Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3012 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 255 g
Tuky 182 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept od čtenářky od Dity Ondrejkové z Frýdku-Místku. Vyzkoušejte a budete příjemně překvapeni. 

Suroviny

vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
olej 150 ml
lze nahradit polohrubou moukou
lze nahradit krupicovým cukrem, + na posypání
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
tuk
na vymazání
mouka
případně
případně
případně

Postup

1

Rozmíchejte 150 ml studené vody, žloutky a olej, pak do směsi přidejte cukr a mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do těsta. Podle chuti můžete přidat kokos, mleté ořechy, rozinky…

3

Těsto nalijte do vymazané a vysypané (není nutné) silikonové bábovkové formy.

4

Pečte v mikrovlnné troubě na maximum, podle výkonu trouby cca 7–9 minut: na 800 W to obvykle trvá 9 minut, na 1000 W 8 minut; pak špejlí zkuste, zda je bábovka hotová.

5

Nechte ji mírně zchladnout, vyklopte a pocukrujte. Nelekněte se, časem jakoby splaskne. V redakci jsme ji ale zpravidla stihli sníst dříve – skvělá je se zakysanou smetanou a horkými oslazenými malinami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...