0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3012 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 255 g
Tuky 182 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept od čtenářky od Dity Ondrejkové z Frýdku-Místku. Vyzkoušejte a budete příjemně překvapeni. 

Suroviny

vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
olej 150 ml
mouka pšeničná hladká 150 g
lze nahradit polohrubou moukou
moučkový cukr 150 g
lze nahradit krupicovým cukrem, + na posypání
kakao holandského typu 30 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
tuk
na vymazání
mouka
kokos
případně
ořechy
případně
rozinky
případně

1 Rozmíchejte 150 ml studené vody, žloutky a olej, pak do směsi přidejte cukr a mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do těsta. Podle chuti můžete přidat kokos, mleté ořechy, rozinky… Těsto nalijte do vymazané a vysypané (není nutné) silikonové bábovkové formy.

2 Pečte v mikrovlnné troubě na maximum, podle výkonu trouby cca 7–9 minut: na 800 W to obvykle trvá 9 minut, na 1000 W 8 minut; pak špejlí zkuste, zda je bábovka hotová. Nechte ji mírně zchladnout, vyklopte a pocukrujte. Nelekněte se, časem jakoby splaskne. V redakci jsme ji ale zpravidla stihli sníst dříve – skvělá je se zakysanou smetanou a horkými oslazenými malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit