Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bábovka z mikrovlnky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3012 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 255 g
Tuky 182 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept od čtenářky od Dity Ondrejkové z Frýdku-Místku. Vyzkoušejte a budete příjemně překvapeni, že se bábovka dá upéct také v mikrovlnce. A chutná skvěle!

Suroviny

vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
olej 150 ml
lze nahradit krupicovým cukrem, + na posypání
lze nahradit polohrubou moukou
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
tuk
na vymazání formy
mouka
na vysypání formy
případně kokos, ořechy, rozinky atd.

Postup

1

Rozmíchejte 150 ml studené vody, žloutky a olej, pak do směsi přidejte cukr a mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem.

2

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do těsta. Podle chuti můžete přidat kokos, mleté ořechy, rozinky atd.

3

Těsto nalijte do vymazané a vysypané (není nutné) silikonové bábovkové formy.

4

Pečte v mikrovlnné troubě na maximum, podle výkonu trouby cca 7–9 minut: na 800 W to obvykle trvá 9 minut, na 1000 W 8 minut; pak špejlí zkuste, zda je bábovka hotová.

5

Nechte ji mírně zchladnout, vyklopte a pocukrujte. Nelekněte se, časem jakoby splaskne. V redakci jsme ji ale zpravidla stihli sníst dříve – skvělá je se zakysanou smetanou a horkými oslazenými malinami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...