Tuhle bábovku podávají v pražské kavárně Savoy. Je naprosto fantastická! Tamnímu cukráři Lukáši Pohlovi za ni posíláme medaili. Navíc nám recept na tuto luxusní bábovku prozradil a teď si ji můžete upéct i vy.
Suroviny
Postup
Velkou bábovkovou formu vymažte a vysypte, troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Ve větší misce smíchejte máslo s polovinou cukru a utřete doběla. Za stálého míchání elektrickým šlehačem přidávejte žloutky, pak snižte rychlost a přilijte smetanu. Krátce prošlehejte.
V jiné misce vyšlehejte dotuha bílky se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem. Zhruba polovinu sněhu smíchejte s máslovo-vaječnou hmotou, přisypte mouku prosátou s kypřicím práškem, promíchejte a pak zlehka přidejte zbytek bílků.
Do formy vlijte polovinu těsta, posypte ho ořechy a nugátem. Zbytek obarvěte kakaem a nalijte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů )
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů )
Komentáře
Bábovku jsem upekla a potvrzuji že chutná opravdu úžasně! Těsto je velmi lahodné, je tučnější díky smetaně. Těsto bylo dost tuhé, takže smetany jsem musela přidat. Jen to množství bylo veliké, ještě mi zbylo na 8 muffinů :)
Naprosto vynikající, vláčná a skvělá.
Urcite treba dlhsie piect a to ze sa rozpada, neviem ako poriesit, mozno tiez dlhsim pecenim....myslim, ze nabuduce by som ubrala maslo, ale dost ma to sklamalo, takze opakovat asi nebudem....
Velmi nás mrzí, že vás bábovka zklamala :-(. Délku pečení vždy radíme upravit podle vaší trouby. Bohužel trhání by se dalo zamezit spíše změnou formy. Ovšem chápeme, že se příště pustíte spíše do jiného receptu... Devatenáct dalších receptů najdete třeba tady: http://www.apetitonline.cz/menu/20x-dokonala-babovka Držíme palce, ať se příště bábovka vydaří na výbornou!
Určite by som ju nabudúce piekla dlhšie a dala menej masla...tiež sa roztrhla na dve casti vo vrstve nugatu a orechov, aj ked som ich zamiesala s castou cesta, nedopečená...
Fantastická bábovka, nic pro hlídače kalorií, ale ta chuť! Mívám problém ji vyklopit, nepeču proto už v kameninové formě, ale v hliníkové. Nemá sice tak pěkný tvar, ale vyklopí se bez trhání.
Aby sa bábovka nelepila, je lepšie ju vymazať nie maslom ani olejom ale sádlom a strúhankou miesto múky. Krásne sa potom vyklopí.
famózna bábovka ,náročná ale stoji za to
Chuťově dobrá, hlavně ten čokoládový prostředek ;-) odleželé ještě lepší!