Tuhle bábovku podávají v pražské kavárně Savoy. Je naprosto fantastická! Tamnímu cukráři Lukáši Pohlovi za ni posíláme medaili.
Suroviny
Postup
Velkou bábovkovou formu vymažte a vysypte, troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Ve větší misce smíchejte máslo s polovinou cukru a utřete doběla. Za stálého míchání elektrickým šlehačem přidávejte žloutky, pak snižte rychlost a přilijte smetanu. Krátce prošlehejte.
V jiné misce vyšlehejte dotuha bílky se zbytkem cukru a vanilinovým cukrem. Zhruba polovinu sněhu smíchejte s máslovo-vaječnou hmotou, přisypte mouku prosátou s kypřicím práškem, promíchejte a pak zlehka přidejte zbytek bílků.
Do formy vlijte polovinu těsta, posypte ho ořechy a nugátem. Zbytek obarvěte kakaem a nalijte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(21 receptů)
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů)
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
Komentáře
Anonym
22.02.2009 12:29
výborná
Anonym
01.03.2009 10:22
Nepovedená forma
Petra Románková
07.03.2009 18:21
Moc dobrá...
Anonym
13.03.2009 14:27
Dobrá
Lenka Navrátilová
16.03.2009 13:04
RE: Dobrá
Monika Šrolerová
06.11.2015 20:37
Také se mi to při prvním
Také se mi to při prvním pokusu stalo, teď ořechy lehce zamíchám do "hladiny" první vrstvy a snažím se je nesypat až k okraji bábovky, nugát vynechávám.
Martina Vaňková
19.04.2020 05:19
Dnes jsem ji pekla a čokoládu
Dnes jsem ji pekla a čokoládu s ořechy jsem zamichala do kakaové vrstvy babovkoveho testa. A super.
Anonym
17.03.2009 10:32
Výborná
Anonym
13.05.2009 12:24
Recept
Anonym
20.06.2009 11:04
skvelý recept,ale...