0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 247
Více než hodinu 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8355 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 751 g
Tuky 523 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle bábovku podávají v pražské kavárně Savoy. Je naprosto fantastická! Tamnímu cukráři Lukáši Pohlovi za ni posíláme medaili.

Suroviny

máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
máslo 280 g
moučkový cukr 280 g
+ trocha na poprášení
smetana ke šlehání 250 ml
mouka pšeničná polohrubá 360 g
vanilkový cukr 1 bal
vlašské ořechy 100 g
nasekané
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
nugát 150 g
lze nahradit mléčnou čokoládou, nasekanou
kakao 30 g

Postup

1

Velkou bábovkovou formu vymažte a vysypte, troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Ve větší misce smíchejte máslo s polovinou cukru a utřete doběla. Za stálého míchání elektrickým šlehačem přidávejte žloutky, pak snižte rychlost a přilijte smetanu. Krátce prošlehejte.

2

V jiné misce vyšlehejte dotuha bílky se zbytkem cukru a vanilinovým cukrem. Zhruba polovinu sněhu smíchejte s máslovo-vaječnou hmotou, přisypte mouku prosátou s kypřicím práškem, promíchejte a pak zlehka přidejte zbytek bílků.

3

Do formy vlijte polovinu těsta, posypte ho ořechy a nugátem. Zbytek obarvěte kakaem a nalijte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Dokonale vyklopená bábovka. Ale jak toho dosáhnout?
  • Zajímavosti

Dokonale vyklopená bábovka. Ale jak toho dosáhnout?

Propagace značky Kulina.Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.Není potřeba se trápit s Vaší starou formou na bábovku. Pořiďte si v internetovém obchodě Kulina.cz novou špičkovou formu ze série LA FORME Plus německé...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Anonym

Bábovka je opravdu úžasná. Ale pekla jsem ji v silikonové formě a vůbec mi nešla vyklopit :-( Ale recept je opravdu úžasný!

Petra Románková

...i když teda kalorická bomba :-) Jen jsem ji musela péct trochu dýl, nechtěla se mi propéct...

Anonym

..ale musím přiznat, že lepší chuť měla až druhý den.

Lenka Navrátilová

Je opravdu výborná, ale při vyklápění se mi vždycky rozdělí v místě kde jsou ořechy, nevím co s tím. Vrstva ořechů a nugátu mi připadá moc vysoká. Prosím o radu jak postupujete.

Monika Šrolerová

Také se mi to při prvním pokusu stalo, teď ořechy lehce zamíchám do "hladiny" první vrstvy a snažím se je nesypat až k okraji bábovky, nugát vynechávám.

Anonym

Moc dobrá, zvlášť ta rozpuštěná čokoláda chutná skvěle

Anonym

Recept je nepraktický, jde vidět že je od "muže". Nestačí jen jedno máslo a jedna smetana. Ale jinak je to ta nejlepší bábovka, kterou jsem kdy jedla.

Anonym

myslím si, že stačí 200g cukru. Ale bola naozaj výborná, smotana jej dodala výbornú chuť a nebola ani suchá. :-)

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit