Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nadýchaná jasmínová rýže

Dobře uvařená kvalitní rýže skvěle doplní nejen čínské speciality.
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut Odstátí: 10 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 300 g jasmínové rýže (nebo pravé rýže basmati)
    • sůl na vaření rýže

Příprava jídla

Dejte rýži do hrnce a zalijte ji studenou vodou podle návodu na obalu. Slijte, vyměňte vodu, osolte a rýži přikryjte pokličkou. Přiveďte k varu, rozmíchejte a částečně zakryté vařte na mírném plameni ještě deset minut. V rýži by se měly objevit dírky od prostupující páry a měla by být téměř uvařená. Je důležité, aby voda nebublala příliš prudce a neodpařila se moc rychle, jinak se rýže nestihne uvařit.

Stáhněte hrnec z plamene, přikryjte dobře přiléhající poklicí a nechte zhruba deset minut stát. Před podáváním rýži načechrejte vidličkou.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář