Připravte si snadný rýžový pokrm s chutí Indie! Na kari rýži použijte vařené nebo pečené maso z předchozího dne. Je to skutečně elegantní způsob, jak zpracovat zbytky kuřete zároveň z nich připravit další hlavní jídlo. Milovníci ostrého mohou do kari rýže přidat i nasekanou chilli papričku.
Suroviny
Postup
Sáček rýže typu basmati uvařte podle návodu na obalu. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce rostlinného oleje a vsypte na něj lžíci koření kari nebo kari pasty. Kdo rád ostré, může přidat jemně nasekanou chilli papričku.
Přidejte uvařenou rýži, 100 g pokrájeného grilovaného kuřete (nebo jiného pečeného masa, které vám zbylo od včerejška), hrst mraženého hrášku a 50 g pražených kešu oříšků.
Směs nechte za stálého míchání obalit kořením a prohřát. Před podáváním zvýrazněte chuť pár kapkami citronové šťávy.
Komentáře