Připravte si snadný rýžový pokrm s chutí Indie!
Suroviny
rýže basmati
200
g
olej
2
PL
kari koření
1
PL
chilli paprička
1
ks
kuře
100
g
grilované nebo pečené
hrášek
1
hrst
mražený
kešú
50
g
nasucho opražené
citronová šťáva
několik kapek
Postup
1
Sáček rýže typu basmati (například značky Uncle Ben’s) uvařte podle návodu na obalu. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce rostlinného oleje a vsypte na něj lžíci koření kari nebo kari pasty (dostanete v supermarketech a samozřejmě v obchodech s kořením). Kdo rád ostré, může přidat jemně nasekanou chilli papričku.
2
Přidejte uvařenou rýži, 100 g pokrájeného grilovaného kuřete (nebo jiného pečeného masa, které vám zbylo od včerejška), hrst mraženého hrášku a 50 g pražených kešu oříšků.
3
Směs nechte za stálého míchání obalit kořením a prohřát. Před podáváním zvýrazněte chuť pár kapkami citronové šťávy.
Komentáře
31.08.2007 08:21
Apetit 12/04