Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (21)
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1508 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 190 g
Tuky 61 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýže s asijskou chutí

Suroviny

rýže basmati 200 g
olej 2 PL
kari pasta 1 PL
lze nahradit kari s kořením
chilli paprička 1 ks
lze vynechat
kuře 100 g
grilované nebo pečené, lze použít zbytky
hrášek 1 hrst
mražený
kešú 50 g
nasucho opražené
citronová štáva
několik kapek

1Sáček rýže typu basmati (například značky Uncle Ben’s) uvařte podle návodu na obalu. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce rostlinného oleje a vsypte na něj lžíci koření kari nebo kari pasty (dostanete v supermarketech a samozřejmě v obchodech s kořením). Kdo rád ostré, může přidat jemně nasekanou chilli papričku.

2Přidejte uvařenou rýži, 100 g pokrájeného grilovaného kuřete (nebo jiného pečeného masa, které vám zbylo od včerejška), hrst mraženého hrášku a 50 g pražených kešu oříšků.

3Směs nechte za stálého míchání obalit kořením a prohřát. Před podáváním zvýrazněte chuť pár kapkami citronové šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit