Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kari rýže s kuřetem
Kari rýže s kuřetem
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Kari rýže s kuřetem

4.2/5 Počet hodnocení: 36
Do 15 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1532 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 192 g
Tuky 61 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si snadný rýžový pokrm s chutí Indie! Na kari rýži použijte vařené nebo pečené maso z předchozího dne. Je to skutečně elegantní způsob, jak zpracovat zbytky kuřete zároveň z nich připravit další hlavní jídlo. Milovníci ostrého mohou do kari rýže přidat i nasekanou chilli papričku.

Suroviny

rýže basmati 120 g
(1 sáček)
olej 2 PL
kari koření 1 PL
lze nahradit kari pastou
(nemusí být)
kuře 100 g
grilované nebo pečené
hrášek 1 hrst
mražený
kešú 50 g
nasucho opražené
několik kapek

Postup

1

Sáček rýže typu basmati uvařte podle návodu na obalu. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce rostlinného oleje a vsypte na něj lžíci koření kari nebo kari pasty. Kdo rád ostré, může přidat jemně nasekanou chilli papričku.

2

Přidejte uvařenou rýži, 100 g pokrájeného grilovaného kuřete (nebo jiného pečeného masa, které vám zbylo od včerejška), hrst mraženého hrášku a 50 g pražených kešu oříšků.

3

Směs nechte za stálého míchání obalit kořením a prohřát. Před podáváním zvýrazněte chuť pár kapkami citronové šťávy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

31.08.2007 08:21
Recept se nachází v č.12/04, str.24

Apetit magazín