0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1508 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 190 g
Tuky 61 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýže s asijskou chutí

Suroviny

rýže basmati 200 g
olej 2 PL
kari pasta 1 PL
lze nahradit kari s kořením
chilli paprička 1 ks
lze vynechat
kuře 100 g
grilované nebo pečené, lze použít zbytky
hrášek 1 hrst
mražený
kešú 50 g
nasucho opražené
citronová štáva
několik kapek

Postup

1

Sáček rýže typu basmati (například značky Uncle Ben’s) uvařte podle návodu na obalu. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte dvě lžíce rostlinného oleje a vsypte na něj lžíci koření kari nebo kari pasty (dostanete v supermarketech a samozřejmě v obchodech s kořením). Kdo rád ostré, může přidat jemně nasekanou chilli papričku.

2

Přidejte uvařenou rýži, 100 g pokrájeného grilovaného kuřete (nebo jiného pečeného masa, které vám zbylo od včerejška), hrst mraženého hrášku a 50 g pražených kešu oříšků.

3

Směs nechte za stálého míchání obalit kořením a prohřát. Před podáváním zvýrazněte chuť pár kapkami citronové šťávy.

Související články

Vaříme pro zdraví: hnědá rýže
  • Tipy a triky

Vaříme pro zdraví: hnědá rýže

Hnědá nebroušená rýže se zachovaným klíčkem a otrubami má příjemnou oříškovou příchuť, je zdravější než bílá rýže a snáze, i když o něco déle se vaří.   ...
Jak na to: dokonalá rýže
  • Tipy a triky

Jak na to: dokonalá rýže

Vařená nebo dušená rýže je báječnou přílohou, která snadno vstřebá bohatou omáčku klasiky, jako jsou roštěná nebo játra na cibulce. Poradíme vám jak na ni. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit