Kyprá zlatá rýže

Kyprá zlatá rýže

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1603 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 285 g
Tuky 31 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Půvab dálkami vonící rýže spočívá jak ve snadné přípravě, tak ve faktu, že jde vlastně o samostatné jídlo. Typickým prvkem je způsob osmahnutí rýže na tuku předtím, než se zalije tekutinou.

Suroviny

rýže 300 g
nejllépe basmati
paprika červená 190 g
sterilovaná, ve sladkokyselém nálevu
cibule 1 ks
nakrájená
vývar zeleninový 700 ml
olivový olej 2 PL
kurkuma (mletá) špetka
lze nahradit kari

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C (elektrickou), 170 °C (horkovzdušnou). V hrnci, který lze i s pokličkou vložit do trouby, osmahněte na oleji cibulku, přisypte koření a rýži a promíchávejte, až se její zrnka obalí olejem. Rýži zalijte vývarem a přidejte papriky nakrájené na kostičky.

2

Hrnec přikrytý pokličkou vložte do předehřáté trouby a ponechte v ní 30 až 35 minut. Ve vypnuté troubě vydrží rýže ještě nejméně 15 minut teplá. Před podáváním promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit