0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadýchaná jasmínová rýže

Nadýchaná jasmínová rýže
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Nadýchaná jasmínová rýže

2.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1035 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 237 g
Tuky 3 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobře uvařená kvalitní rýže skvěle doplní nejen čínské speciality.

Suroviny

rýže 300 g
jasmínová nebo basmati
sůl
na vaření rýže

1 Dejte rýži do hrnce a zalijte ji studenou vodou podle návodu na obalu. Slijte, vyměňte vodu, osolte a rýži přikryjte pokličkou. Přiveďte k varu, rozmíchejte a částečně zakryté vařte na mírném plameni ještě deset minut. V rýži by se měly objevit dírky od prostupující páry a měla by být téměř uvařená. Je důležité, aby voda nebublala příliš prudce a neodpařila se moc rychle, jinak se rýže nestihne uvařit.

2 Stáhněte hrnec z plamene, přikryjte dobře přiléhající poklicí a nechte zhruba deset minut stát. Před podáváním rýži načechrejte vidličkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit