Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchaná jasmínová rýže
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1035 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 237 g
Tuky 3 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobře uvařená kvalitní rýže skvěle doplní nejen čínské speciality. Pokud nemáte rýžovar a rádi byste se naučili, jak připravit nadýchanou rýži, pak tady je recept, se kterým se ryže vždy povede.

Související recepty

Suroviny

rýže 300 g
jasmínová nebo basmati
sůl
na vaření rýže

Postup

1

Dejte rýži do hrnce a zalijte ji studenou vodou podle návodu na obalu. Slijte, vyměňte vodu, osolte a rýži přikryjte pokličkou.

2

Přiveďte k varu, rozmíchejte a částečně zakryté vařte na mírném plameni ještě deset minut. V rýži by se měly objevit dírky od prostupující páry a měla by být téměř uvařená. Je důležité, aby voda nebublala příliš prudce a neodpařila se moc rychle, jinak se rýže nestihne uvařit.

3

Stáhněte hrnec z plamene, přikryjte dobře přiléhající poklicí a nechte zhruba deset minut stát. Před podáváním rýži načechrejte vidličkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...