Přílohu ozvláštňují jednak zrnka divoké rýže, chutnající po oříšcích, jednak nezaměnitelné aroma šafránu. Koření stačí příslovečná špetka.
Suroviny
rýže
300
g
a divoká rýže (např. Vitana)
šafrán
1
špetka
cca 1/4 lžičky
vývar zeleninový
600
ml
horký (z kostky)
sůl
1 Rýži vsypte do nádoby vhodné do mikrovlnky, poprašte šafránem, zalijte vývarem, případně osolte (vývar může být sám o sobě dostatečně slaný). Přetáhněte fólií a několikrát ji propíchněte. Vložte do mikrovlnky a vařte šest minut na nejvyšším stupni, pak přepněte na střední stupeň a vařte ještě šest až osm minut.
Bez techniky
Pokud nemáte mikrovlnku, jednoduše rýži uvařte ve vývaru se šafránem podle návodu na obalu.
Komentáře
18.04.2006 23:12
Ryze
03.09.2007 13:25
Apetit 8/05