Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šafránová divoká rýže
Šafránová rýže
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Šafránová divoká rýže

2.8/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1204 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 262 g
Tuky 3 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přílohu ozvláštňují jednak zrnka divoké rýže, chutnající po oříšcích, jednak nezaměnitelné aroma šafránu. Koření stačí příslovečná špetka.

Suroviny

rýže 300 g
a divoká rýže (např. Vitana)
šafrán 1 špetka
cca 1/4 lžičky
vývar zeleninový 600 ml
horký (z kostky)
sůl

Postup

1

Rýži vsypte do nádoby vhodné do mikrovlnky, poprašte šafránem, zalijte vývarem, případně osolte (vývar může být sám o sobě dostatečně slaný). Přetáhněte fólií a několikrát ji propíchněte. Vložte do mikrovlnky a vařte šest minut na nejvyšším stupni, pak přepněte na střední stupeň a vařte ještě šest až osm minut.

Bez techniky
Pokud nemáte mikrovlnku, jednoduše rýži uvařte ve vývaru se šafránem podle návodu na obalu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 13:25
Recept se nachází v č.8/05, str.64
18.04.2006 23:12
Šafranova ryze

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...