Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Šafránová divoká rýže

Šafránová divoká rýže

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1197 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 261 g
Tuky 3 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přílohu ozvláštňují jednak zrnka divoké rýže, chutnající po oříšcích, jednak nezaměnitelné aroma šafránu. Koření stačí příslovečná špetka.

Suroviny

rýže 300 g
a divoká rýže (např. Vitana)
šafrán špetka
cca 1/4 lžičky
vývar zeleninový 600 ml
horký (z kostky)
sůl
Rýži vsypte do nádoby vhodné do mikrovlnky, poprašte šafránem, zalijte vývarem, případně osolte (vývar může být sám o sobě dostatečně slaný). Přetáhněte fólií a několikrát ji propíchněte. Vložte do mikrovlnky a vařte šest minut na nejvyšším stupni, pak přepněte na střední stupeň a vařte ještě šest až osm minut.

Bez techniky
Pokud nemáte mikrovlnku, jednoduše rýži uvařte ve vývaru se šafránem podle návodu na obalu.

Komentáře

Anonym

Šafranova ryze

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.64

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit