Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skvělý steak

Cesta ke šťavnatému hovězímu steaku je jednoduchá – k úspěchu vede jedno jediné otočení kleští.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT4M
Opékání 0:04
Maso Britská

Ingredience

    • 4x 220g hovězí steaky
    • olivový olej na potření masa
    • 2 lžičky mořské soli
    • 1 lžíce drceného černého pepře

Příprava jídla

1 Steaky osušte, nejlépe pevnými papírovými kuchyňskými utěrkami. Pak maso potřete olivovým olejem a pravidelně a důkladně posypte solí a pepřem.

2 Rozpalte velkou nepřilnavou pánev. Vložte na ni steaky a opékejte tři minuty z každé strany, aby byly středně propečené (medium) až krvavé (platí pro plátky silné 1,5 cm), nebo tak dlouho, aby byly podle vašich představ.

3 Sejměte je z pánve a dejte na pět minut odpočinout, aby se v nich šťáva rovnoměrně rozptýlila. Podávejte s křupavými pečenými bramborami.

 

KŘUPAVÉ PEČENÉ BRAMBORY

Doba přípravy: 5 minut
Vaření a pečení: 50–60 minut

Počet porcí: 4 porce

Ingredience:

  • 1 kg drobných brambor, vydrhnutých
  • 60 ml olivového oleje
  • sůl

 

Příprava:

1 Brambory vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, aby je tak tak pokrývala,a osolte. Přiveďte k varu a vařte doměkka, deset až dvanáct minut. Slijtea nechte vychladnout.

2 Každou bramboru zmáčkněte uprostřed palcem, aby se mírně zploštily.Dejte je do pekáče nebo na plech a zakapejte olejem. Pečte třicet ažčtyřicet minut, dokřupava.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Steak s pepřovou omáčkou

Steak s béarnskou omáčkou

Steak s omáčkou z červeného vína

Steak s bylinkovým máslem

REKLAMA

Přidat komentář