Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou

Klasická britská kombinace surovin nabízí v podobě smaženky skvělý způsob, jak zužitkovat zbytek sváteční jehněčí pečínky.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Smažení: podle potřeby
P
Britská

Ingredience

    • 120 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou kypřicího prášku nebo 120 g samokypřicí mouky (prodává Tesco nebo Marks & Spencer)
    • 2 vejce
    • 20 g másla, rozpuštěného
    • 100 ml mléka
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 200 g vařeného jehněčího, nakrájeného (můžete použít i jiné vařené či pečené maso)
    • hrst nasekaných mátových lístků
    • 1 hrnek čerstvého nebo mraženého hrášku
    • olej na smažení
    • kupovaný rajčatový dip k podávání

Příprava jídla

Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte jehněčí, mátu a hrášek. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte zhruba naběračku směsi. Opékejte dozlatova, přibližně jednu až dvě minuty po každé straně. Rozpalte další dvě lžíce oleje a postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s rajčatovým dipem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní kukuřičná smaženka

Bramborová smaženka s parmazánem

Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou

Bylinkovo-špenátové smaženky

Přidat komentář