0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2810 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 109 g
Tuky 166 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smaženky chutí připomínají kosmatice (smažené květy černého bezu) a z talířů v redakci zmizely dřív než losos.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 2 ks
mléko 125 ml
lučina, philadelphia apod.
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
3
cukrová kukuřice seříznutá zrna, lze nahradit asi 300 g kukuřičných zrn
kopr 2 PL
nasekaný
olivový olej 60 ml
losos 4 filety
každý asi 200 g, bez kostí a kůže
2 hrsti
listový šťovík velké, lze nahradit jinými zelenými lístky

1 Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, mléko a sýr, osolte, opepřete a lehce prošlehejte. Přidejte kukuřičná zrna a kopr a promíchejte.

2 V pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na pánev naneste lžící několik hromádek kukuřičné směsi a rozetřete je na vyšší placky. Opékejte z každé strany asi 3 minuty dozlatova. Postupně stejným způsobem opečte všechny smaženky a uchovejte je teplé.

3 Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm filety lososa; z každé strany asi 4 minuty. Lososa osolte, opepřete a rozdělte na kousky. Rybu pak položte na smaženky a posypte zelenými lístky. Můžete podávat s citronem nakrájeným na klínky.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč