Smaženky chutí připomínají kosmatice (smažené květy černého bezu) a z talířů v redakci zmizely dřív než losos.
Suroviny
1 Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, mléko a sýr, osolte, opepřete a lehce prošlehejte. Přidejte kukuřičná zrna a kopr a promíchejte.
2 V pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na pánev naneste lžící několik hromádek kukuřičné směsi a rozetřete je na vyšší placky. Opékejte z každé strany asi 3 minuty dozlatova. Postupně stejným způsobem opečte všechny smaženky a uchovejte je teplé.
3 Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm filety lososa; z každé strany asi 4 minuty. Lososa osolte, opepřete a rozdělte na kousky. Rybu pak položte na smaženky a posypte zelenými lístky. Můžete podávat s citronem nakrájeným na klínky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zlaté klasy, sladká zrna: kukuřice(6 receptů)
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů)