0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2810 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 109 g
Tuky 166 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smaženky chutí připomínají kosmatice (smažené květy černého bezu) a z talířů v redakci zmizely dřív než losos.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 2 ks
mléko 125 ml
krémový sýr 100 g
lučina, philadelphia apod.
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
3
cukrová kukuřice seříznutá zrna, lze nahradit asi 300 g kukuřičných zrn
kopr 2 PL
nasekaný
olivový olej 60 ml
losos 4 filety
každý asi 200 g, bez kostí a kůže
2 hrsti
listový šťovík velké, lze nahradit jinými zelenými lístky

1 Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, mléko a sýr, osolte, opepřete a lehce prošlehejte. Přidejte kukuřičná zrna a kopr a promíchejte.

2 V pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na pánev naneste lžící několik hromádek kukuřičné směsi a rozetřete je na vyšší placky. Opékejte z každé strany asi 3 minuty dozlatova. Postupně stejným způsobem opečte všechny smaženky a uchovejte je teplé.

3 Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm filety lososa; z každé strany asi 4 minuty. Lososa osolte, opepřete a rozdělte na kousky. Rybu pak položte na smaženky a posypte zelenými lístky. Můžete podávat s citronem nakrájeným na klínky.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit