Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2810 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 109 g
Tuky 166 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smaženky chutí připomínají kosmatice (smažené květy černého bezu) a z talířů v redakci zmizely dřív než losos.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 2 ks
mléko 125 ml
lučina, philadelphia apod.
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
3
cukrová kukuřice seříznutá zrna, lze nahradit asi 300 g kukuřičných zrn
kopr 2 PL
nasekaný
olivový olej 60 ml
losos 4 filety
každý asi 200 g, bez kostí a kůže
2 hrsti
listový šťovík velké, lze nahradit jinými zelenými lístky

Postup

1

1 Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, mléko a sýr, osolte, opepřete a lehce prošlehejte. Přidejte kukuřičná zrna a kopr a promíchejte.

2 V pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na pánev naneste lžící několik hromádek kukuřičné směsi a rozetřete je na vyšší placky. Opékejte z každé strany asi 3 minuty dozlatova. Postupně stejným způsobem opečte všechny smaženky a uchovejte je teplé.

3 Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm filety lososa; z každé strany asi 4 minuty. Lososa osolte, opepřete a rozdělte na kousky. Rybu pak položte na smaženky a posypte zelenými lístky. Můžete podávat s citronem nakrájeným na klínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...