Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2810 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 109 g
Tuky 166 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smaženky chutí připomínají kosmatice (smažené květy černého bezu) a z talířů v redakci zmizely dřív než losos.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 2 ks
mléko 125 ml
krémový sýr 100 g
lučina, philadelphia apod.
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě drcený
3
cukrová kukuřice seříznutá zrna, lze nahradit asi 300 g kukuřičných zrn
kopr 2 PL
nasekaný
olivový olej 60 ml
losos 4 filety
každý asi 200 g, bez kostí a kůže
2 hrsti
listový šťovík velké, lze nahradit jinými zelenými lístky

1 Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, mléko a sýr, osolte, opepřete a lehce prošlehejte. Přidejte kukuřičná zrna a kopr a promíchejte.

2 V pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na pánev naneste lžící několik hromádek kukuřičné směsi a rozetřete je na vyšší placky. Opékejte z každé strany asi 3 minuty dozlatova. Postupně stejným způsobem opečte všechny smaženky a uchovejte je teplé.

3 Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm filety lososa; z každé strany asi 4 minuty. Lososa osolte, opepřete a rozdělte na kousky. Rybu pak položte na smaženky a posypte zelenými lístky. Můžete podávat s citronem nakrájeným na klínky.

 

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit