0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní kukuřičná smaženka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1368 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 193 g
Tuky 51 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smaženky snadno a rychle připravíte a s ještě větší lehkostí sníte!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 120 g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
máslo 20 g
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
sůl
loupaná, v konzervě, slitá
jarní cibulka 3 ks
nasekaná
olej
na smažení
skrojky k podávání

1 V misce promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak přidejte kukuřici a cibulku. Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a dozlatova na něm usmažte jednu větší naběračku kukuřičné směsi; stačit bude jedna až dvě minuty po každé straně.

2 Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s citronem.

TIPY

  • Smaženky vsakují olej, proto to nepřehánějte s jeho množstvím a nechte ho vždy dobře rozpálit.
  • Opečené smaženky odkládejte na papírový ubrousek a dalším je přikryjte – odsajete tak přebytečný tuk. Pokud je chcete do podávání uchovat teplé, ukládejte je do trouby předehřáté na sto stupňů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Jana Nemeckova

Výborné. Moc nám chutnají, ale s podstatně větším množstvím jarní cibulky.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč