0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní kukuřičná smaženka

Základní kukuřičná smaženka

4.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1368 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 193 g
Tuky 51 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smaženky snadno a rychle připravíte a s ještě větší lehkostí sníte!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 120 g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
máslo 20 g
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
kukuřice 400 g
loupaná, v konzervě, slitá
jarní cibulka 3 ks
nasekaná
sůl

V misce promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak přidejte kukuřici a cibulku. Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a dozlatova na něm usmažte jednu větší naběračku kukuřičné směsi; stačit bude jedna až dvě minuty po každé straně. Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s citronem.

TIPY

  • Smaženky vsakují olej, proto to nepřehánějte s jeho množstvím a nechte ho vždy dobře rozpálit.
  • Opečené smaženky odkládejte na papírový ubrousek a dalším je přikryjte – odsajete tak přebytečný tuk. Pokud je chcete do podávání uchovat teplé, ukládejte je do trouby předehřáté na sto stupňů.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit