Smaženky snadno a rychle připravíte a s ještě větší lehkostí sníte!
Postup
1
V misce promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak přidejte kukuřici a cibulku. Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a dozlatova na něm usmažte jednu větší naběračku kukuřičné směsi; stačit bude jedna až dvě minuty po každé straně.
2
Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s citronem.
TIPY
Smaženky vsakují olej, proto to nepřehánějte s jeho množstvím a nechte ho vždy dobře rozpálit. Opečené smaženky odkládejte na papírový ubrousek a dalším je přikryjte – odsajete tak přebytečný tuk. Pokud je chcete do podávání uchovat teplé, ukládejte je do trouby předehřáté na sto stupňů.
Komentáře
Výborné. Moc nám chutnají, ale s podstatně větším množstvím jarní cibulky.