Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní kukuřičná smaženka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1368 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 193 g
Tuky 51 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smaženky snadno a rychle připravíte a s ještě větší lehkostí sníte!

Suroviny

prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
sůl
loupaná, v konzervě, slitá
jarní cibulka 3 ks
nasekaná
olej
na smažení
skrojky k podávání

Postup

1

V misce promíchejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř. Pak přidejte kukuřici a cibulku. Ve velké pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a dozlatova na něm usmažte jednu větší naběračku kukuřičné směsi; stačit bude jedna až dvě minuty po každé straně.

2

Stejným způsobem postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s citronem.

TIPY

Smaženky vsakují olej, proto to nepřehánějte s jeho množstvím a nechte ho vždy dobře rozpálit. Opečené smaženky odkládejte na papírový ubrousek a dalším je přikryjte – odsajete tak přebytečný tuk. Pokud je chcete do podávání uchovat teplé, ukládejte je do trouby předehřáté na sto stupňů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

28.04.2017 19:30

Výborné. Moc nám chutnají, ale s podstatně větším množstvím jarní cibulky.

Apetit magazín