Ideální jídlo na pozdní snídani – brunch, lehký oběd nebo k letní večeři pod širým nebem.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
120
g
prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce
2
ks
máslo
20
g
rozpuštěné
mléko
100
ml
pepř
čerstvě mletý
ricotta
125
g
bazalka
1
hrst
šunka
75
g
nasekaná
cuketa
1
ks
nakrájená na dlouhé tenké proužky
olej
na smažení
sůl
1 Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte ricottu, bazalku, šunku a cukety.
2 Dvě lžíce oleje rozpalte v malé pánvi a pak na něm osmahněte zhruba polovinu směsi.
3 Opékejte dozlatova, asi jednu až dvě minuty po každé straně. Stejným způsobem usmažte zbytek těsta. Podávejte nakrájené na klínky.