Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou
Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou
ZDROJ: Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou
sdílet:

Smaženky s cuketou, šunkou, bazalkou a ricottou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 91 g
Tuky 68 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální jídlo na pozdní snídani – brunch, lehký oběd nebo k letní večeři pod širým nebem.

Suroviny

prosátá s 1 lžičkou kypřícího prášku
vejce 2 ks
rozpuštěné
mléko 100 ml
pepř
čerstvě mletý
ricotta 125 g
bazalka 1 hrst
nasekaná
nakrájená na dlouhé tenké proužky
olej
na smažení
sůl

Postup

1

Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte ricottu, bazalku, šunku a cukety.

2

Dvě lžíce oleje rozpalte v malé pánvi a pak na něm osmahněte zhruba polovinu směsi.

3

Opékejte dozlatova, asi jednu až dvě minuty po každé straně. Stejným způsobem usmažte zbytek těsta. Podávejte nakrájené na klínky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín