0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marcipán-falešný mléčný

Marcipán-falešný mléčný

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2258 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 364 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušené mléko 200 g
moučkový cukr 200 g
rýžový sirup 3 PL
olej 2 PL
nejlépe slunečnicový
mandlové aroma
voda
V míse si odvážíme cukr a mléko,při vážení rovnou do mísy prosíváme.Cca 3/4 směsi vysypte na vál a doprostřed udělejte důlek.Do důlku odměřte olej a sirup.Vezměte velkou stříkačku(20ml),odměřte cca 5ml mandlové tresti a to "dotáhněte" 15ml vody.To přidejte k surovinám na vále a odměřte do stříkačky dalších 20ml vody,ale stříkačku už nechejte bokem,vodu budete doplňovat podle potřeby.Celkem je potřeba cca 35ml vody,ale záleží jak se vám podaří dát sirup atd... Takže teď ze surovin na vále uhňácate plastelínu,pokud je hmota hustá,přidejte trošku vody ze stříkačky,zředěná hmota se lépe propracuje,pak jí zahustíte zbylým sypkým práškem! Jakmile máte hmotu zpracovanou,umyjte olepené ruce a prohněťte hmotu ještě jednou.Teď už je jako plastelína a skoro nelepí.Je připravená k barvení,válení nebo modelování.Při válení podsypávejte kukuřičným škrobem(opravdu ne bramborovým!!!).
Autor: laser

Obchod Apetit