Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Marcipán-falešný mléčný

Popis receptu: 
Marcipán vhodný na potahování dortů i modelování
Autor: Jana Petrovska
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    200g sušeného mléka(polotuč.např. laktino),200g mouč.cukru,3 lžíce rýžového sirupu(prodává se ve zdravé výživě),2 lžičky oleje-nejlépe slunečnicového,mandlové aroma,voda

Příprava jídla

V míse si odvážíme cukr a mléko,při vážení rovnou do mísy prosíváme.Cca 3/4 směsi vysypte na vál a doprostřed udělejte důlek.Do důlku odměřte olej a sirup.Vezměte velkou stříkačku(20ml),odměřte cca 5ml mandlové tresti a to "dotáhněte" 15ml vody.To přidejte k surovinám na vále a odměřte do stříkačky dalších 20ml vody,ale stříkačku už nechejte bokem,vodu budete doplňovat podle potřeby.Celkem je potřeba cca 35ml vody,ale záleží jak se vám podaří dát sirup atd... Takže teď ze surovin na vále uhňácate plastelínu,pokud je hmota hustá,přidejte trošku vody ze stříkačky,zředěná hmota se lépe propracuje,pak jí zahustíte zbylým sypkým práškem! Jakmile máte hmotu zpracovanou,umyjte olepené ruce a prohněťte hmotu ještě jednou.Teď už je jako plastelína a skoro nelepí.Je připravená k barvení,válení nebo modelování.Při válení podsypávejte kukuřičným škrobem(opravdu ne bramborovým!!!).
REKLAMA

Přidat komentář