Sušené mléko se dá použít ve studené i teplé kuchyni, protože je dobře rozpustné i ve studené vodě. Má mnohem vyšší trvanlivost. Hodí se například pro výrobu potahovacích hmot, domácího marcipánu či domácí čokolády.
Křen, surovina s nezaměnitelnou pronikavou vůní a ostrou chutí, je kulinářským pokladem, který lze využít mnoha způsoby. Tato nenápadná kořenová zelenina, kterou jedni milují a druzí se jí obloukem vyhýbají, skrývá ale více než jen ostrou...
Prožili jste během Vánoc opakované sacharidové koma a měli pocit, že na sladké se minimálně rok nechcete podívat? Není třeba jít do extrému a pokud si na sladké potrpíte, klidně si ho dopřát. Stačí se zamyslet nad výběrem surovin. Food...
Fašank, ostatky, končiny, šibřinky či voračky – i to jsou některá označení pro masopust. Čas, kdy se české vesnice a města promění v rej masek, hudby a tance. Představte si barevné průvody, vůni čerstvých koblih a škvarků i radost,...
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale věřte, že Nanaimo bar voní čokoládou, chutná po kokosu a doslova se rozplývá na jazyku. Tento kanadský dezert je dokonalou ukázkou toho, jak i jednoduché recepty mohou mít neodolatelné kouzlo. Jeho...
Milovníci všeho pálivého a ostrého, zbystřete. Chilli je totiž skvělá ingredience, která sluší mnoha pokrmům. A rozhodně se nemusíte omezovat jen na klasiku ve stylu pekelně ostrého chilli con carne nebo pálivých kuřecích křídel. Co...